Hlavní obsah

Slovenský reprezentant Kukumberg řídil opilý, hrozí mu až rok vězení

Bratislava

Až roční pobyt za mřížemi za řízení pod vlivem alkoholu hrozí slovenskému hokejovému reprezentantovi Romanu Kukumbergovi. Útočníka bratislavského Slovanu zadržela ve slovenské metropoli policie v noci ze středy na čtvrtek, podle serveru noviny.sk měl spoluhráč Michala Vondrky v těle více než jedno promile.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejový útočník Roman Kukumberg.

Článek

Policie Kukumberga zadržela krátce po utkání Kontinentální hokejové ligy s Magnitogorskem, který domácí vyhráli 4:3 po prodloužení. „Policisté zastavili a kontrolovali třiatřicetiletého řidiče vozidla Toyota Land Cruiser," uvedla policejní mluvčí Tatiana Kurucová s tím, že dechová zkouška byla pozitivní.

Zkušeného člena reprezentačního kádru kouče Vladimíra Vůjtka čeká pravděpodobně superrychlé soudní jednání a se vzorkem vyšším než jedno promile alkoholu mu hrozí až rok ve vězení.

„Moc mě mrzí, co se stalo. Nikdy předtím jsem nesedl za volant, když jsem měl něco upitého. Chtěl bych se omluvit fanouškům, které moje chování zklamalo. Věřím, že to svými výkony na ledě co nejdříve odčiním," uvedl Kukumberg pro klubový portál.

Hokejistu však čeká pravděpodobně také klubový trest. „S Romanem si v nejbližším možném čase sedneme a oznámíme mu disciplinární důsledky, které vůči němu musíme vyvodit," uvedl Maroš Krajči, generální manažer Slovanu Bratislava.

Reklama