Hlavní obsah

Baleův zdravotní stav vyvolává spekulace. Hrozí hvězdě Realu předčasný konec kariéry?

Madrid/Praha

Přestup Garetha Balea do Realu byl hitem letošního léta, nová akvizice však ještě nemá za sebou ani jeden celý zápas v dresu madridského velkoklubu. Čtyřiadvacetiletý fotbalista, jenž přišel v srpnu z Tottenhamu, stále není úplně fit a podle španělských médií se potýká s vážnými problémy v oblasti bederní páteře.

Foto: Profimedia.cz

Gareth Bale ještě v dresu Realu Madrid neodehrál ani jeden celý zápas.

Článek

Přes dvě miliardy za hráče, který zatím za Bílý balet stihl odehrát pouhých 132 minut! Baleova bilance trápí fanoušky Realu a vyvolává diskusi: nepodcenili snad v klubu zdravotní prohlídku?

„Jedná se jen o lehký problém, mezi fotbalisty navíc zcela běžný," tvrdí klub v prohlášení ve snaze zmírnit obavy, které vyvolalo vyjádření specialisty Avelina Paraja. Uznávaný španělský lékař uvedl, že pokud má Bale ve svém věku chronické bolesti zad, s velkou pravděpodobností mu v budoucnu hrozí problémy jako třeba vyhřeznutí meziobratlové ploténky, což by přímo ohrožovalo hráčovu kariéru.

Bale je pojištěn

„Pokud v Realu o Baleových zdravotních problémech tohoto typu věděli, pak tvrdím, že celý transfer byla chyba," prohlásil dokonce Parajo. Opěvovaný velšský záložník kvůli bolestem zad pauzíroval už v letech 2011 a 2012 ještě jako hráč Tottenhamu.

Real by však ani v případě, že by se černé scénáře naplnily, tratný nebyl. Prezident Realu Florentino Pérez na otázku na televizní stanici Intereconomía, zda je Bale pro případ, že by musel ukončit kariéru, pojištěn, odpověděl, že na částku 91 miliónů eur. "Samozřejmě. Je pojištěn na částku, kterou stál. Je to životní pojistka proti nehodám," uvedl Pérez s tím, že pojištění pokrývá mimo jiné smrt a předčasnou invaliditu.

Předseda Realu tím současně ukončil debaty o tom, kdo je nejdražším fotbalistou historie. Pérez potvrdil, že Bale přišel "jen" za 91 miliónů eur a ne za 100, jak tvrdila převážně britská média. Za těchto okolností titul nejdražšího hráče světa zůstává Baleovu spoluhráči Cristianu Ronaldovi, jehož Real koupil v roce 2009 z Manchesteru United za 94 miliónů eur.

Nastoupí už v sobotu?

Trenér Carlo Ancelotti hvězdné posile, která kvůli zdlouhavým jednáním ohledně přestupu do Realu neměla zrovna ideální přípravu na novou sezónu, naordinoval v reprezentační pauze speciální trénink a věří, že Bale bude k dispozici už tuto sobotu v ligovém utkání proti Málaze.

Královský klub má nabitý program a další týdny bez jedné ze svých hvězd by se mu asi zajídaly. V Champions League prověří 23. října Real italský šampión Juventus Turín a o čtyři dny později je v La Lize na programu slavné El Clásico proti rivalovi z Barcelony.

Reklama

Související témata: