Hlavní obsah

Neoblíbený host? To už neplatí, palebná síla Sparty zlomila i zlínskou sérii

Praha

Řinčení sparťanských útočných zbraní dál straší extraligové soupeře. Zlín nedostál označení nejméně vítaného hosta v holešovické aréně a po čtyřech a půl letech odjížděl ze Sparty po porážce 2:4 s prázdnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský útočník Petr Leška (vlevo) a Zdeněk Bahenský ze Sparty během extraligového utkání.

Článek

Osmkrát z dvanácti kol nasázeli svěřenci Josefa Jandače v zápase aspoň čtyři góly, především ofenzivní síle vděčí za to, že opět vládnou tabulce.

Pokazili si průměr

Proti finalistovi minulého ročníku si sparťané mírně pokazili domácí střelecký průměr, když se prosadili „jen“ čtyřikrát, pečlivou defenzivní prací ale obavy o výhru nepřipustili.

Rozhodující okamžik? Úplný závěr druhé třetiny, kdy domácí odskočili na dvougólový rozdíl. Rychlý pohled na časomíru sparťany uklidnil, do přestávky zbývaly v ten moment ještě čtyři desetiny sekundy.

„To byl klíčový moment,“ uznal Radim Tesařík. Veterán ve zlínské obraně zůstal sám proti dvojici letních sparťanských posil Buchtele–Kumstát, která zvládla přečíslení 2 na 1 učebnicově.

Kumstát chválil souhru

„To byl Honzův gól, udělal to výborně. Já ani netušil, kolik zbývá do konce třetiny,“ hrnul chválu na parťáka z útoku autor branky Petr Kumstát. „Petr má čich na góly. Celkově nám souhra v útoku sedí, jen dozadu tam jsou občas díry. To je hlavně má starost, tak na tom musím zapracovat,“ naplánoval si Jan Buchtele.

Šňůra zlínských bodových importů ze sparťanského ledu se tak zastavila na osmi zápasech. Pamětníkem poslední tříbodové výhry tak v dresu Pražanů je pouze útočník Petr Ton. „Já o té sérii nevěděl, až ráno jsem si to přečetl v novinách. Tým je nový, tak se tohle téma ani neřešilo,“ přiznal Kumstát.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín