Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Romário vyzval Brazilce k pouličním protestům při MS

Sao Paulo

Bývalá fotbalová hvězda a současný kongresman Romário se opět pustil do kritiky brazilského svazu, tamní vlády a FIFA. Mistr světa z roku 1994 dokonce vyzval občany, aby příští rok během mistrovství světa vyšli do ulic a protestovali proti korupci.

Foto: archiv, Sport.cz

Romário, jeden z nejslavnějších střelců historie fotbalu.

Článek

"Chci, aby lidé viděli, za co se utrácí jejich peníze. A myslím, že se to povedlo," citovala někdejšího útočníka Barcelony, Flamenga či Vasco da Gamy agentura Reuters. "Jsem rád, že už nějaké demonstrace proběhly a doufám, že lidé budou protestovat až do voleb v příštím roce," uvedl v narážce na protesty během letního Poháru FIFA.

Romáriovi se nelíbí, že brazilská vláda utrácí za organizaci fotbalového mistrovství, místo aby se starala o špatnou sociální situaci v zemi. "Nejsem proti pořádání šampionátu, ale ne za takové částky. Brazilští občané si nezaslouží, aby byly jejich peníze takhle zjevně znásilňovány," uvedl.

"Jsou to zloději"

Terčem Romáriovy kritiky se stal také sekretář FIFA Jérome Valcke, prezident brazilského svazu José Maria Marin a jeho předchůdce Ricardo Teixeira. "Jsou to zloději, kteří nemají ani špetku slušnosti," prohlásil bývalý nejlepší fotbalista světa.

Reklama

Související témata: