Hlavní obsah

Real Madrid zvažuje, že prodá práva na název stadiónu. Chce mít peníze na jeho přestavbu

Madrid

Už na konci října by mohlo padnout rozhodnutí, který ze čtyř návrhů nové podoby madridského stadiónu Santiaga Bernabéua dostane přednost. Vedení Realu přitom zvažuje, že poprvé v historii dá k dispozici práva na název svého "chrámu". Prezident Florentino Pérez tak chce získat dodatečné peníze od sponzorů na rekonstrukci.

Foto: Sport.cz

Budoucí vize stadiónu Realu Madrid.

Článek

"Pracujeme na tom, abychom našli sponzora. Nejlepší by bylo, kdyby mohl mít stadión jméno, které bychom mohli připojit k tomu stávajícímu," řekl prezident Realu Florentino Pérez španělské sportovní stanici Punto Pelota.

Za hlavního kandidáta na koupi práv na 66 let starý stadión je považována letecká společnost Emirates, jejíž jméno nosí Real i na dresu. Za to platí aerolinky ze Spojených arabských emirátů 40 miliónů eur ročně, umístění v názvu stadiónu by je podle tisku mohlo přijít ještě o 10 miliónů eur dráž. Název Emirates už nese stadión londýnského Arsenalu.

Do konce října by podle Péreze mohlo padnout rozhodnutí o tom, který ze čtyř návrhů nové podoby stadiónu dostane přednost. Se stavbou by se mohlo začít příští rok v létě a kapacita by se ze současných 85 454 míst mohla zvýšit k 90 tisícům.

Reklama