Hlavní obsah

Květoň se vrátil a hned vyhrál Třinci zápas

Ostrava

To je příběh! Hokejový útočník David Květoň se vrátil do Třince z kratičkého angažmá ve finském Kärpätu Oulu, v pátek za Oceláře nastoupil poprvé v moravskoslezském derby ve Vítkovicích a 132 sekund před koncem vstřelil vítězný gól.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Navrátilec David Květoň (uprostřed) z Třince střílí vítěznou branku v zápase s Vítkovicemi.

Článek

„Pálil jsem už z nouze přes beka, neměl jsem rychlost, puk se ale ke mně odrazil a já ho dostal do brány," usmíval se pětadvacetiletý křídelní útočník.

O tom, že ve Vítkovicích bude moci nastoupit, se dozvěděl hodinu před prvním buly. „Věřil jsem, že hrát budu. S trenérem a manažerem panem Markem a s mým agentem jsme to řešili od čtvrtka. Všechno bylo hodně rychlé, Oulu mi nakonec vyšlo vstříc a zatím mi dalo souhlas se zápasy za Třinec do konce listopadu. Do té doby se všechno dořeší a já věřím, že v Třinci zůstanu."

Kärpät přestal s Květoněm počítat, když nečekaně přišli do jeho týmu finští hokejisté, s nimiž nepočítal. „Je jasné, že domácí mají přednost. A aby cizinec hrál třetí nebo čtvrtou lajnu, to se nenosí," vysvětlil svůj krátký pobyt ve Finsku Květoň, který za Oulu nastoupil jen v pěti utkáních.

Květoň hrál v pátek v útoku s Polanským a Adamským, kteří jsou ohromně rozjeti. Spolupráci s nimi si vyzkoušel na ranním rozbruslení. „Moc mi pomohli, je vidět, že oběma klukům se daří, hrají výborně. Po dvou třetinách jsem přestal stíhat, málo platné, od konce září jsem hokej nehrál. Ohromné je, že když už jsem se necítil, tak jsem dal vítězný gól..." smál se.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec