Hlavní obsah

Program kvalifikace ME 2016 určí národním týmům UEFA

Česká fotbalová reprezentace se týden po únorovém rozlosování kvalifikace mistrovství Evropy 2016 dozví od UEFA přesný program zápasů. Zatímco dosud bylo dohadování termínů v první řadě v rukou národních svazů, pro nadcházející kvalifikaci určí dvojice a hrací kalendář UEFA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český záložník Tomáš Rosický se raduje ze vstřelení gólu proti Arménii.

Článek

Změna se podle německého listu Sport Bild dotkne i tradičních reprezentačních termínů. Nebude už se hrát výhradně v pátek a úterý, termíny budou rozloženy do šesti dnů od čtvrtka do úterý. Dvojzápasy by se tak měly hrát ve čtvrtek a neděli, v pátek a pondělí nebo v sobotu a úterý. Pro jednotlivé národní týmy to bude znamenat o den kratší pauzu mezi duely.

Dosud se jednotlivé národní svazy na pořadí zápasů a přesných termínech dohadovaly mezi sebou. Teprve v případě, že do stanoveného data nenalezli zástupci reprezentací shodu, vstoupila do hry UEFA a termín určila. V budoucnu budou svazy rozhodovat jen o tom, na kterém stadiónu sehrají domácí zápas.

Los kontinentálního šampionátu, který bude v roce 2016 ve Francii hrát 24 z 54 členských zemí UEFA místo dosavadních 16, se uskuteční 23. února 2014 v Nice. Kvalifikační boje se poté rozběhnou v září.

Reklama

Související témata: