Hlavní obsah

Lepší výsledek než z Barcelony, přeje si Vrba před bitvou s gigantem, který Plzni nahání obavy

Mnichov

Neprohráli čtrnáct zápasů v řadě, v Lize mistrů dokonce v posledních sedmi zápasech slavili sedm vítězství a jsou obhájcem prvenství v soutěži, navíc za poslední rok doma prohráli jen s Arsenalem. Borci Bayernu Mnichov připomínají v současné formě drtič fotbalových iluzí všech protivníků. Vykročit z řady obětních beránků se pokusí ve středu večer v Allianz Aréně Viktoria Plzeň, která se bavorskému gigantu postaví ve 20:45 hodin v utkání skupiny D Ligy mistrů (přímý přenos ČT Sport, on-line na Sport.cz).

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery a Arjen Robben se radují z gólu proti Manchesteru City.

Článek

Trénink plzeňských fotbalistů v mnichovské Allianz Areně.

Hlasy Františka Rajtorala před utkáním s Bayernem.

„Ze současné formy Bayernu máme určitou obavu. Ale všichni předem počítají, že prohrajeme. Nemáme co ztratit. Budeme se snažit domácím borcům cestu ke třem bodům maximálně znepříjemnit. Určitě nepůjdeme na hřiště odevzdaní," ujistil plzeňský kapitán Pavel Horváth s vidinou střetu s mnichovským obrem.

Plzeň se po dvou letech znovu utká s vítězem Ligy mistrů. Na podzim 2011 čelila Barceloně, kterou tehdy vedl Josep Guardiola, nynější trenér Bayernu. „Z doby, kdy jsem trénoval Barcelonu, hráče Plzně dobře znám a stejně tak trenéra Vrbu. Viděl jsem i záznam jejich sobotního utkání proti Slavii, kterou vedl nový trenér. Pochopitelně jsme si udělali rozbor hry Plzně. Mám k jejich výkonům v Lize mistrů velký respekt. Odehráli velmi dobrý zápas proti Manchesteru City, v prvním poločase drželi bezbrankový stav a jejich defenziva byla výborná," prohlásil Guardiola.

Těžko vědět, zda šlo jen o tradiční zdvořilostní frázi nebo je vyslovený respekt skutečný. Zatímco Guardiolův Bayern postupně vstřebává prvky hry, kterou španělský kouč požaduje a soupeře doslova válcuje, Plzeň z posledních sedmi zápasů vyhrála jen dva. „Po dvou letech znovu narazíme na vítěze Ligy mistrů. Budeme se snažit uhrát lepší výsledek než v Barceloně," vyhlásil smělý plán plzeňský trenér Pavel Vrba. Před dvěma lety porazila Barcelona Západočechy na vlastním stadiónu 2:0. „Mohli jsme po deseti minutách prohrávat o tři góly," vybavil si Vrba, jehož tým tehdy nevystřelil na branku.

Ve hře Bayernu už lze číst rukopis Guardioly

„Nebudeme hrát naivně jako v sobotu doma v lize proti Slavii. Současně se nezpronevěříme našemu stylu. Chceme se prezentovat fotbalem, o němž nechci tvrdit, že bude úplně otevřený, ale nebude proti mysli našim fanouškům," prohlásil Vrba.

V projevu Bayernu už čte rukopis trenéra Guardioly. „Bayern už kopíruje hru z doby, kdy byl Guardiola v Barceloně. Spousta nahrávek a kombinace na malém prostoru," všiml si Vrba. Spojení borců jako Robben, Ribéry, Schweinsteiger, Götze či Müller se španělským stylem představuje obrovskou sílu. „Dokud hráli při minulém utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City v nejsilnější sestavě, naháněli i mně obavy," přiznal Vrba.

Svěřence pečlivě chystal u videa v rámci taktické přípravy. „Musíme všichni podat maximální výkony, chyby soupeř neodpouští," uznal kapitán Horváth. „Lepší tým jsem neviděl. V poslední době určitě ne. Když jsem sledoval jejich představení na hřišti Manchesteru City, byli fantastičtí. Dokonalí. Jestliže svět před dvěma lety obdivoval Barcelonu, dnes všichni hledí k Bayernu. Ten v sobě má německou buldočí zarputilost. Jeho hráči jsou jako stroje. Když je člověk sleduje, nemají snad ani slabiny," prohlásil plzeňský záložník Daniel Kolář.

Že je Bayern oslabený? Nebuďme drzí

Domácím chybí Dante, Martinez, Thiago a Boateng, naproti tomu plzeňský trenér už bude mít kompletní kádr, byť Limberský ještě není schopen zvládnout celý zápas. „Bylo by drzé říkat, že Bayern bude oslabený. Disponují kádrem, v němž mají pětadvacet top hráčů z celého světa," přiznal Vrba. „Jo, myslím, že máme další dobré hráče," usmál se Guardiola.

Utkání v Allianz Aréně začíná ve 20:45 hodin, kapacita 68 tisíc diváků je beznadějně vyprodána. Hlavním rozhodčím je Ir Kelly. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Předpokládané sestavy
Bayern: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Kirchhoff, Alaba - Lahm - Robben, Schweinsteiger, Götze, Ribéry - Mandžukič (Müller).
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Čišovský, Řezník - Horváth, Procházka - Petržela, Kolář, Kovařík (Ďuriš) - Bakoš.

Skupina B

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Real Madrid 6 20 : 5 16
2 Galatasaray 6 8 : 14 7
3 Juventus 6 9 : 9 6
4 Kodaň 6 4 : 13 4

Skupina C

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 PSG 6 16 : 5 13
2 Olympiakos 6 10 : 8 10
3 Benfica 6 8 : 8 10
4 Anderlecht 6 4 : 17 1

Skupina D

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Bayern 6 17 : 5 15
2 Manchester City 6 18 : 10 15
3 Plzeň 6 6 : 17 3
4 CSKA 6 8 : 17 3

Skupina E

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chelsea 6 12 : 3 12
2 Schalke 6 6 : 6 10
3 Basilej 6 5 : 6 8
4 Steaua 6 2 : 10 3

Skupina F

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Dortmund 6 11 : 6 12
2 Arsenal 6 8 : 5 12
3 Neapol 6 10 : 9 12
4 Marseille 6 5 : 14 0

Skupina G

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Atlético 6 15 : 3 16
2 Zenit 6 5 : 9 6
3 Porto 6 4 : 7 5
4 Austria 6 5 : 10 5

Skupina H

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Barcelona 6 16 : 5 13
2 AC Milán 6 8 : 5 9
3 Ajax 6 5 : 8 8
4 Celtic 6 3 : 14 3

Skupina A

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Manchester Utd. 6 12 : 3 14
2 Leverkusen 6 9 : 10 10
3 Šachtar 6 7 : 6 8
4 R. Sociedad 6 1 : 10 1

Reklama

Související témata: