Hlavní obsah

Mourinho zase vyzrál na Wengera. A navíc si ze stadiónu Arsenalu odnesl Özilův dres

Londýn

Zase se mohl cítit jako král. Nejenže si kouč Chelsea José Mourinho mohl v úterý v noci vychutnávat postup přes Arsenal, aktuálního lídra Premier League, po vítězství 2:0 v Capital One Cupu. Stadión soupeře navíc opouštěl s dresem jeho momentálně největší hvězdy Mesuta Özila.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho se objímá s Mesutem Özilem z Arsenalu po utkání Capital One Cupu.

Článek

Mourinho potvrdil, že nad koučem Arsenalu Arsénem Wengerem má jasnou převahu. Francouzský stratég nad ním ani podeváté za sebou nezvítězil. A tým z Highbury si tak může už v říjnu odepsat jednu z možností, jak získat trofej, na níž čeká už více než osm let.

Období bez trofejí by měl pomoct ukončit právě Mesut Özil, jenž do týmu Kanonýrů výborně zapadl. Ani on ale v úterý coby střídající hráč nedokázal vyřazení zabránit. Přesto si po závěrečném hvizdu padl kolem krku s Mourinhem, jenž ho ještě nedávno vedl v Realu Madrid.

Byl to právě Mourinho, jenž Özilovi po dotažení přestupu do Arsenalu těsně před koncem transferového období  gratuloval mezi prvními. „Vítej v Londýně," poslal mu tehdy vzkaz na mobilní telefon Portugalec. Jak vidno, oba pojí velmi vřelý vzájemný vztah.

Žádné ukvapené závěry

Jenže v Anglii jsou teď konkurenti. Arsenal sice zatím kraluje Premier League právě před Chelsea, ale Kanonýři prohráli druhý domácí zápas v rozmezí jednoho týdne a na ostrovech už se znovu začíná hovořit o tom, že Wenger má k dispozici příliš úzký kádr, který neutáhne ligu a zároveň i pohárové zápasy.

Úterní porážka přišla týden po prohře s Borussií Dortmund v Lize mistrů. „Nedělejme ale unáhlené závěry. Když si vezmeme body, které jsme uhráli od začátku ledna, tak jich máme víc než kdokoliv jiný. Věřím, že v delším horizontu uvidíte od mého týmu více kvality než posledních dvou zápasech," slibuje kouč Arsenalu.

„Pravdou je, že je těžké skousnout to, co se nám stalo v uplynulém týdnu. Nesmíme dělat tolik chyb, musíme se držet základů naší hry a jít s tím už do dalšího zápasu. Těch chyb se musíme zbavit," dodal Wenger.

Arsenal teď v lize čeká ve formě hrající Liverpool, následovat budou zápasy s Borusií Dortmund a Manchesterem United.

Reklama

Související témata: