Hlavní obsah

Sparta - Teplice 2:0Šlágr kola rozhodli letenští obránci, a tak Sparta vede ligu již o sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Brabec 1 : 0
81. Costa 2 : 0
Záznam online reportáže

Ani Teplice rozjeté Letenské nezastavily. Fotbalisté Sparty vyhráli očekávaný šlágr 13. kola Gambrinus ligy 2:0 a na podzim i nadále drží neporazitelnost. Ještě podstatnější však pro ně je, že v čele tabulky zvýšili náskok na druhou Plzeň již na sedm bodů. Góly vstřelili obránci Brabec a Costa. Nejproduktivnější útok v lize tentokrát vyšel naprázdno, takže Severočeši zůstali třetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Jakub Brabec (vlevo) a teplický útočník Aidin Mahmutovič ve šlágru 13. kola Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Těsně před zápasem pokřtil Václav Mašek, legendární sparťan a jeden z žijících „Chilanů", pokřtil svoji knihu „Věrné sparťanské srdce". Jeho nástupci se tak měli čím inspirovat. Hned na začátku mohli jít do vedení. Přikryl, který v základní sestavě nahradil Matějovského, poslal ve 4. minutě do vápna ideální centr, Lafata zakončoval hlavou koníčkem o zem a nemohl pochopit, jak je možné, že nenasměroval míč do sítě...

Teplice začaly obezřetně, navíc se po střetu s Kadeřábkem zranil Mahmutovič a pěkných pár minut po hřišti kulhal. Na druhé straně dopadl Lafata po souboji s Kleinem stejně, takže oba kanonýři měli těžký život. Dalšími centry do vápna zásoboval sparťany Krejčí, jenže Lafata i Přikryl jimi pohrdli.

Po půlhodině musel teplický snajpr přece jen ze hřiště, a tak si diváci očekávané bitvy Lafata kontra Mahmutovič moc neužili. Útočníky tak musel zastoupit obránce. V poslední řádné minutě první půle zahrál Dočkal přímý kop, ve vápně se do jeho centru střemhlav položil stoper Brabec a hlavou s pomocí odrazu tyče trefil snad jedinou skulinu, kterou brankář Slavík mezi tyčemi nechal.

Teplice i po přestávce živily naději na bodový zisk a moc nechybělo, aby Nivaldo z úhlu od postranní čáry zaskočil Vaclíka. Ten samý střelec pak ohrozil letenského gólmana i z bezprostřední blízkosti. Prostor se otevíral i pro domácí, šance měli Hušbauer a Krejčí.

Krejčí pak vyslal do sólového úniku Lafatu, ale kapitánovi nebyl gól přán, Slavík jeho tutovku přímo zázračně lapil. Pojistku tedy museli zrežírovat krajní obránci. Kadeřábek zprava přihrál na Costu a neobsazený bek se nemýlil.

Sparta Praha - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 45. Brabec, 81. Costa. Rozhodčí: M. Paták - Nádvorník, Peřina. ŽK: Bednář - Hošek, Salami, Ljevakovič. Diváci: 16 521.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Přikryl (64. Matějovský), Dočkal (84. Konaté), Hušbauer, Krejčí - Lafata (79. Bednář). Trenér Lavička.
Teplice: Slavík - Matula, Hošek, Klein, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (61. Táborský), Nivaldo - Salami, Mahmutovič (32. Jindráček). Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: