Hlavní obsah

Bayern - Augsburg 3:0Bayern neprohrál 37. zápas a vytvořil rekord v neporazitelnosti

Fotbalisté Bayernu Mnichov překonali rekord německé ligy v počtu utkání bez porážky. Lídr soutěže dnes ve 12. kole soutěže porazil 3:0 Augsburg a přemožitele nenašel již ve 37. zápase za sebou. Díky prohře druhého Dortmundu 1:2 ve Wolfsburgu navíc zvýšil náskok na prvním místě tabulky na čtyři body.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Jerome Boateng (vlevo) a David Alaba z Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Nejdelší sérii držel dosud Hamburk, který neprohrál mezi 3. lednem 1982 a 22. lednem 1983 ve 36 zápasech za sebou. Vyhrál z nich tehdy 20 a celkově měl skóre 88:38, zatímco mnichovský tým už před dneškem nastřádal 30 vítězství a gólovou bilanci 95:21.

Po poslední porážce z října 2012 s Leverkusenem načal Bayern sérii ve 25 zápasech pod Juppem Heynckesem, na kterého navázal v tomto ročníku úspěšně kouč Pep Guardiola. Španěl se v sobotu navíc 12. zápasem bez prohry v úvodu angažmá stal v tomto ohledu nejúspěšnějším trenérem v historii soutěže.

Bayern, který si úterním vítězstvím 1:0 v Plzni zajistil postup ze skupiny Ligy mistrů, čekal na vedoucí gól jen do čtvrté minuty, kdy se z otočky trefil Jérome Boateng. Těsně před přestávkou skóroval z přímého kopu z hranice pokutového území Franck Ribéry, třetí gól dal v nastavení druhé půle z penalty Thomas Müller. Za Augsburg odehrál 74 minut záložník Jan Morávek, který se až 46. minutě postaral o první střelu svého týmu na branku.

Dortmund zaváhal ve Wolfsburgu

Dortmund vedl ve Wolfsburgu díky gólu do šatny, o který se ve druhé minutě nastavení postaral z přímého kopu Marco Reus. Domácí vyrovnali v 56. minutě zásluhou šťastné trefy Ricarda Rodrigueze, jehož dalekonosný centr ze standardní situace zapadl bez doteku ke vzdálenější tyči.

Na první bundesligový gól švýcarského záložníka navázal vydařenou ranou o tyč v 69. minutě Ivica Olič a Wolfsburg, za který si poslední minuty zahrál záložník Jan Polák, se posunul na čtvrté místo. Dortmund prohrál podruhé v sezóně a díky výhře 5:3 nad Hamburkem se na něj bodově dotáhl třetí Leverkusen.

Bayer se doma proti ujal dvoubrankového vedení už za 17 minut díky trefám útočníka Son Hung-mina, který před sezónou přestoupil do Bayeru právě z týmu sobotního soupeře. Hamburk, na jehož lavičce zůstali záložník Petr Jiráček a brankář Jaroslav Drobný, brzy snížil zásluhou Maximiliana Beistera a hned po přestávce srovnal Pierre Lasogga.

Leverkusen však získal vedení rychle zpět, když Korejec Son Hung-min, který zatím za Bayer dal jednu branku v osmi zápasech, uzavřel svůj první hattrick. Poté navíc přidal asistenci u zásahu Stefana Kiesslinga. Hamburk podruhé dvoubrankové manko už dohnat nedokázal, zásluhou Lasoggy sice snížil, ale poslední slovo měl domácí Gonzalo Castro.

Brémy nestačily na Schalke

Norimberk sahal v Mönchengladbachu po první výhře v sezóně, soupeř ale zápas mezi 72. a 76. minutou otočil. Deset minut před koncem se střela Josipa Drmice odrazila od břevna pravděpodobně za brankovou čáru, rozhodčí nicméně vyrovnávací branku neuznali.

Domácí poté naopak stačili ještě zvýšit na konečných 3:1 a na svém hřišti si udržují stoprocentní bilanci. Norimberk, v jehož základní sestavě hrál záložník Adam Hloušek a jako střídající se dostal na hřiště útočník Tomáš Pekhart, zůstává v tabulce poslední.

Brémy s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály 1:3 na hřišti Schalke.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Bayern Mnichov - Augsburg 3:0 (4. J. Boateng, 43. Ribéry, 90.+4 Müller z pen.)
Hoffenheim - Hertha Berlín 2:3 (70. a 82. Salihovič - 54. z pen. a 84. Ramos, 13. Ben Hatira)
Leverkusen - Hamburk 5:3 (10., 17. a 55. Son Hung-min, 72. Kiessling, 89. Castro - 49. a 75. Lasogga, 23. Beister)
Schalke - Brémy 3:1 (63. a 85. K. Boateng, 90.+1 Farfán - 22. F. Kroos)
Wolfsburg - Dortmund 2:1 (56. Rodriguez, 69. Olič - 45.+2 Reus).

Reklama

Související témata: