Hlavní obsah

VIDEO: Kanadského fotbalistu neznám. Na hokejistu bych si ale vzpomněl, přiznal Kozák

Karel FeltPrávo

Útočník Aston Villy a české fotbalové reprezentace Libor Kozák sice nevidí, v čem by měl mít přípravný zápas s Kanadou přínos, ale nechce v něm zažít ostudu a těší se na autobus fanoušků z Opavska.

Libor KozákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Brankář Petr Čech před přátelským utkáním s Kanadou.

Říct naplno, že přátelské utkání s Kanadou je zbytečné, si netroufá, vzhledem k tomu, že je pořád ještě reprezentační bažant. A tak na utkání hledá spíš pozitiva. Asi to utkání opravdu nic neřeší, ale je to pořád zápas za reprezentaci, takže nesmíme udělat ostudu. Těšil jsem se na kluky, a také na silnou skupinu mojí rodiny a známých, kteří mě přijedou povzbudit z Opavska, odkud pocházím. Hrajeme v Olomouci, takže to nemají daleko. Přijede jich asi autobus,“ pravil s úsměvem čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Hokejku a brusle si nevzal

Kanada je spíš spojená s hokejem, což ale mladého fotbalistu nezmátlo. Hokejku a brusle jsem si nevzal. Soupeř je to zajímavý, skoro exotický. Alespoň uvidíme, jakou sílu má kanadský fotbal.

Ale jméno žádného kanadského fotbalisty vám neřeknu, protože nikoho neznám. Na hokejisty bych si určitě vzpomněl. Nikdy jsem se na trávníku ani v klubu s žádným Kanaďanem nepotkal, ale s fotbalistou z USA ano,“ přiznal Kozák.

Favorita na trenéra nemá

Tím, kdo bude novým koučem reprezentace, se nijak netrápí. „Favorita nemám. Uvidíme, kdo to bude. Tohle je na ostatních lidech, především šéfovi asociace Peltovi, ne na hráčích. Chápu, že není jen tak, sehnat ze dne na den nového trenéra, proto tu ještě žádný není. Chce to víc času. Až přijde, tak přijde. V Anglii pochopitelně sleduji informace na tohle téma, ale nijak se v tom nešťourám. Rozhodně kvůli tomu nejsem v nějakém napětí,“ pravil bez vzrušení.

O tom, že nejčastěji skloňovaným je kouč Viktorie Plzeň samozřejmě ví, ale svého favorita nemá. „Že bych někomu fandil, to ne. Doufejme, že to bude pro reprezentaci správný člověk. Důležité je, abychom pod jeho vedením postoupili na EURO 2016. To ale bude hlavně na hráčích. Nový kouč si musí vybrat ty pravé. Samozřejmě bych mezi nimi rád byl,“ zdůraznil Libor Kozák.

Reklama