Hlavní obsah

Abraham už rehabilituje a těší se na hondu. Nová motorka vypadá brutálně, říká

Brno

Věří, že horší sezónu než letos už nikdy ve světovém šampionátu silničních motocyklů nezažije. Karel Abraham se zotavuje po operaci levého ramene a je přesvědčený, že přestupem z Aprilie na Hondu nastartuje mnohem pozitivnější část kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Abraham

Článek

Jak se momentálně po zdravotní stránce cítíte?

Je to zhruba týden, co mohu rukou volně pohybovat a nemusím ji mít zavěšenou. Dvakrát denně chodím rehabilitovat. Budu ruku i rameno postupně zatěžovat. Věřím, že zhruba v půlce ledna už budu schopen dělat takřka všechno. Jen svůj oblíbený motokros tentokrát v zimní přípravě vynechám, to by byl příliš velký risk.

Jak vám bylo během nucené pauzy?

Hrozně. Po operaci to byla děsná nuda. Zpočátku jsem většinou jen ležel, i sezení mi totiž dělalo problémy. Zastavilo se za mnou pár kamarádů, a jinak jsem byl odkázaný hlavně na televizi. Nejsmutnější jsem u ní byl, když jsem sledoval zbývající závody mistrovství světa, které jsem kvůli zranění už nemohl absolvovat.

Co se vám při tom honilo hlavou?

Byl jsem nešťastný, že nemohu být u toho a sbírat další zkušenosti. Chyběl jsem zrovna na okruzích, které mi nejvíc vyhovují. Navíc už to bude skoro čtvrt roku, co jsem se ani nedotkl řídítek.

Přál jste titul ve vaší kubatuře MotoGP mladému Marquezovi?

Ale ano. Jen mě trochu mrzelo, že mezi ním a Lorenzem byl před posledním závodem dost značný rozdíl. Ve Valencii to mohlo být mnohem zajímavější.

Kdy zase usednete na motorku vy?

Doufám, že začátkem února na testech v Malajsii. Poprvé bych tam měl mít k dispozici hondu. Moc se na to těším.

Už jste měl možnost si novou motorku prohlédnout?

Ano, a byl jsem nadšený. Vypadá úplně brutálně. Na první pohled je vidět, že je to super závodní stroj. Snad se to potvrdí i na trati.

Očekáváte tedy, že příští rok se vám povede v mistrovství světa mnohem líp?

Musí. Až se 1. ledna zbavíme té smolné třináctky, snad se všechno v dobré obrátí. Doufám, že už budu konečně zdravý. Pokud se mi přání vyplní, měl bych s kvalitnějším motocyklem sbírat body mnohem častěji.

Reklama