Hlavní obsah

Lecjaks po sezóně končí v Oslu, asi se vrátí do Bernu

Praha

Fotbalista Jan Lecjaks končí po jedné sezóně ve Valerenze Oslo a má namířeno zpět do Young Boys Bern, odkud v norském týmu hostoval. Zatím ale není jisté, zda v Bernu opravdu setrvá. Lecjaksův manažer Jan Levý ČTK řekl, že se o hráčově budoucnosti rozhodne v nejbližších dnech.

Foto: Radek Malina, Právo

Jan Lecjaks (vlevo) ještě jako hráč reprezentace do 21 let spolu s Janem Morávkem (uprostřed) a Bořkem Dočkalem.

Článek

Valerenga měla opci na případný Lecjaksův přestup, a přestože ji chtěla uplatnit, věc nakonec ztroskotala na financích. V Norsku, kde se hraje systémem jaro-podzim, sezóna skončila o víkendu a Lecjaks se už v Oslu rozloučil. V jedenáctém týmu norské ligy odehrál 22 zápasů a vstřelil dvě branky.

Plzeňský odchovanec, který si už vyzkoušel také angažmá v Anderlechtu Brusel, tak možná bude bojovat o další šanci v Bernu. "Honza tam podle všeho od ledna začne s přípravou, protože teď doléčuje drobné zranění. V Bernu se ale změnil trenér, uvidíme, jaké vůbec bude mít plány a představy o kádru. Budeme každopádně jednat o Honzově dalším působení v Young Boys. Není ale vyloučeno ani angažmá jinde," uvedl Levý na adresu bývalého juniorského reprezentanta.

Lecjaks má s Young Boys Bern, kam z Anderlechtu zamířil v létě 2011, uzavřený kontrakt do roku 2015.

Reklama

Související témata: