Hlavní obsah

Limberský je zpátky, z Domažlic směřuje přes Brno až do Manchesteru

Domažlice

Tři zápasy na venkovních hřištích mají strmě stoupající náročnost. V sobotu dopoledne fotbalisté Plzně pohodlně vyhráli 3:0 v Domažlicích. V pátek je čeká těžší fuška v ligovém duelu v Brně. A přespříští středu se pak Viktoria představí v Lize mistrů na horké půdě Manchesteru City. Tím lépe pro ni, že se na hřiště vrátil reprezentant David Limberský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Plzně David Limberský (vlevo) a Arjen Robben z Bayernu Mnichov v utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Článek

Příjemně si vyplnili reprezentační přestávku. Fotbalisté Viktorie Plzeň si v úvodním utkání čtvrtého kola Poháru České pošty poradili s Domažlicemi a z venkovního hřiště vezou výhru 3:0. Odveta se bude ve Štruncových sadech hrát až na jaře.

„Věděli jsme, že nás čeká houževnatý soupeř. Hráči Domažlic na nás nastoupili srdnatě, ale my jsme byli v první půli lepší v kombinaci a vytvářeli si šance. Z tohoto pohledu to byl pro nás ideální průběh zápasu," popsal pro klubový web obránce David Limberský.

„Co se týká druhé půle, hrál jsem patnáct minut a spíše jsme si hlídali výsledek. Posledních třicet minut jsem neviděl, protože jsem byl v šatně," usmál se reprezentant.

Čtyřicítky horečky jsou pryč

Pro další zápasy by měl být trenéru Vrbovi k dispozici. „Nedávno mě sužovala angína, měl jsem skoro čtyřicítky horečky. Ale v posledních několika dnech jsem trénoval dvoufázově a jsem rád, že jsem mohl odehrát šedesát minut. O poločase mě trochu tahalo tříslo, ale jinak se cítím v pořádku."

Kromě nedávno ještě hráče Viktorie Martina Ticháčka potkal David v utkání i další své bývalé spoluhráče. „Je tam ještě Martin Knakal, se kterým jsem hrával v žácích, dorostu i ve druhé lize. Pak Bauer, který toho s námi hodně natrénoval, útočník Dvořák nebo stoper Chocholoušek, který s námi včera trénoval a dnes nastoupil proti nám," poukázal Limberský.

Reklama

Související témata: