Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:0Kometa Brno díky dvěma trefám Němce zdolala Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Němec 1 : 0
46. Němec 2 : 0
56. Zohorna 3 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 21. kole extraligy Mountfield Hradec Králové 3:0 a dvěma góly se o to postaral útočník Vojtěch Němec. K úspěchu pomohl Kometě i velmi dobrý výkon brankáře Marka Čiliaka, který vychytal svou třetí extraligovou nulu. Poprvé se mu to povedlo na domácím ledě. Hradec Králové teprve podruhé v sezóně vyšel na soupeřově ledě bodově naprázdno.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Střelec prvních dvou brněnských branek Vojtěch Němec přijímá gratulace svých spoluhráčů.

Článek

V sestavě Mountfieldu chyběl druhý nejproduktivnější hráč Kudrna, který rozhodl v nájezdech páteční derby s Pardubicemi. Trenér Draisaitl místo něj posunul do prvního útoku Červeného.

Oba týmy neriskovaly. Převládala dokonalá defenzíva, která začínala už ve středním pásmu. Do koncovky se proto střelci dostávali jen zřídka, většina akcí končila po vniknutí do útočného pásma protivníka. Výraznější územní převahu měla Kometa v úvodní třetině pouze při dvou přesilovkách, stejně si vedl i Hradec Králové.

Největší šanci k otevření skóre propásl ve 24. minutě hradecký útočník Červený, který sólový nájezd zakončil střelou nad branku. Ve druhé třetině postupně ovládli hru Brňané, dopomohli jim k tomu častější přesilovky. Prosadili se těsně před druhou přestávkou, kdy při Mertlově vyloučení tečoval před brankou útočník Němec po Kubošově střele a brankář Kantor už na změnu směru kotouče nestačil zareagovat.

V závěrečné třetině vsadili hokejisté Mountfieldu na útočný hokej, nedokázali si ale poradit s pozorně chytajícím Čiliakem. Naopak Brňané dali z rychlého protiútoku druhou brankou. V 45. minutě našel Tomáš Svoboda najíždějícího Němce, který z bezprostřední blízkosti překonal Kantora. Hradec měl sice ještě možnost korigovat výsledek při dvou přesilových hrách, ale pozorně bránící domácí zvrat nepřipustili. Naopak čtyři minuty před koncem po přesné přihrávce Čermáka pečetil Zohorna vítězství Komety třetím gólem.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 40. Němec (Kuboš, Žižka), 46. Němec (T. Svoboda, Kováčik), 56. H. Zohorna (Čermák, Holec). Rozhodčí: Husička, Šindler - Charvát, Frodl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 7030.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - Jenyš, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil, Nedvídek - Červený, Mertl, Šimánek - Škoda, Langhammer, Suja - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, J. Marek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a J. Kučera.

Reklama

Související témata: