Hlavní obsah

Třinec - Kladno 2:3Třinec potřetí v řadě prohrál, doma nestačil ani na Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Adamský 1 : 0
32. Machač 1 : 1
39. Treille 1 : 2
47. Tenkrát 1 : 3
58. Polanský 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince prodloužili ve 22. kole Tipsport extraligy své trápení o domácí porážku 2:3 s Kladnem. Svěřenci Jiřího Kalouse před nejnižší domácí návštěvou sezóny potřetí v řadě podlehli soupeři z chvostu tabulky. Kladno naopak přesně po měsíci dokázalo vyhrát utkání v normálním čase a navázalo tak na nedělní vítězství na nájezdy s Plzní.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Daniel Rákos (vlevo) drží puk před kladenským obráncem Liborem Procházkou.

Článek
Fotogalerie

Hokejový odvar úvodní třetiny zrcadlil období herní nepohody a střelecké bídy, kterým oba celky procházejí. Varaďa mohl setřást z Ocelářů trému s přispěním chybujícího Kaberleho ve čtvrté minutě, ale i když se zničehonic objevil sám před Cháberou, zakončil ležérně a nepřesně.

Domácím se do sestavy vrátil uzdravený kapitán Bonk, ale herní projev svých barev nevyléčil. Třinci drhla souhra, puky hráčům uskakovaly a proti obětavě bránícímu soupeři neměl ničím navrch. Neprosazoval se ani v přesilových hrách a v 17. minutě mohl mluvit o štěstí, že David Růžička po brejku v oslabení usměrnil kotouč bekhendem jen kousek vedle Hrubcovy tyčky. Soupeři si však nemohli nic vyčítat: hned z protiútoku napřáhl Květoň a za překonaným Cháberou zazvonilo břevno.

Machač zavelel k obratu

Trn z paty vytáhl soužícímu se Třinci jeho nejlepší střelec. Adamský v třetí přesilové hře trefil před bránou Linhartovu ránu a Chábera už na změnu směru nestačil reagovat. Ocelářům se na pár střídání rozvázaly ruce, jenže druhý gól z krátkého náporu nepřidali, a tak je do otevřené obrany ze sóla ztrestal svou první extraligovou trefou Machač.

Třinecké hokejky opět obalila křeč a bylo ještě hůř. Slezané odbránili dvouminutové oslabení, ale vysílený kvartet nestihl vystřídat a hosté toho ve chvilkovém tlaku využili k vedoucímu gólu, který dal zblízka bekhendem Treille. Na domácí měl ničivý dopad. V těžkopádné dřině po vyrovnání ještě více ztuhli a ve 47. minutě je dorazil Tenkrát, jenž mezi kruhy nasměroval do sítě Kaberleho přihrávku.

Třinec dohrával v absolutní křeči. Čtyři minuty před koncem však přesilovku znásobil odvoláním brankáře a Polanský při hře šest na čtyři zapálil jiskřičku naděje. Remíza nakonec nebyla daleko, ale další šanci Polanského pravděpodobně zastavila tyčka.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Adamský (Linhart), 58. Polanský (Peterek, Bonk) - 32. Machač (Dragoun), 39. S. Treille (M. Hořava, Doudera), 47. Tenkrát (T. Kaberle, Patera). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 2636.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rufer - Matuš, Marosz, Rákos. Trenéři: Kalous a Marek.
Kladno: Chábera - D. Růžička, T. Kaberle, Majeský, Jankovič, P. Hořava, L. Procházka, Doudera - Tenkrát, Patera, M. Hořava - S. Treille, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Šilhavý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice