Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 4:2Plzeň zdolala Slavii a porazila Pražany počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kašpařík 1 : 0
23. Pletka 2 : 0
43. Wharton 2 : 1
48. Mozík 3 : 1
50. Žejdl 3 : 2
53. Lev 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 22. kole Tipsport extraligy Slavii 4:2 a vyhráli ve vzájemných zápasech s Pražany už počtvrté za sebou. Indiáni navíc doma zvítězili počtvrté za sebou. Slavia prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Jakub Lev (vlevo) střílí gól do sítě pražské Slavie.

Článek
Fotogalerie

Domácím v sestavě opět chyběl zraněný vůdce Martin Straka a také distancovaný Duda. Navíc byli v úvodu utkání krátce po sobě vyloučeni útočnici Dvořák s Hollwegem, oba zároveň inkasovali osobní desetiminutové tresty. Hosté ovšem obě přesilovky sehráli mizerně a vzápětí v osmé minutě mohl zajistit Plzni vedení Pitule, jenž po rychlé kombinaci čtvrtého útoku zblízka neprotlačil puk přes klečícího Furcha.

Slavia se soustředila na pečlivou obranu středního pásma a aktivnější Indiány do větších příležitostí nepouštěla. Naopak v 15. minutě na poslední chvíli vypíchl ležící Machovský kotouč do odkryté branky dorážejícímu Tomicovi. O tři minuty později už se radovala ze vstřeleného gólu Plzeň, když po vyhraném buly tečoval Novotného střelu od modré čáry nad Furchův beton Kašpařík. V závěru první třetiny ještě dvakrát nebezpečně pálil po závaru v obranném pásmu Slavie Vlasák.

Druhé branky se domácí dočkali krátce po pauze, když hostující obrana nechala příliš prostoru na brankovišti zakončujícímu Pletkovi. V pokračujícím náporu vystřelil ve 23. minutě nekrytý Hollweg z levého kruhu vedle a za chvíli při přečíslení dva na jednoho mířil Ján Sýkory pouze do pravé tyče. Slavia přežila i oslabení ve 26. minutě, kdy po Vlasákově nabídce trefil Kratěna pouze k levé tyči se přesunujícího Furcha.

Ve druhé desetiminutovce začali hosté hlouběji za polovinou napadat plzeňskou rozehrávku a zvýšili četnost střelby. Machovský byl ovšem pozorný a pořádně ho prověřil až Vrdlovec ve 38. minutě, když po zaváhání Slováka dorážel dvakrát z bezprostřední blízkosti. Nápor Slavie se přenesl do závěrečné třetiny. Při vyloučení Frola ve 42. minutě nejprve v dobré pozici neskóroval Wharton. Vše si kanadský bek vzápětí vynahradil, když střelou z mezikruží zužitkoval přesnou přihrávku Bednáře.

Ve 48. minutě ale hosty zmrazil nešťastný vlastní gól Kadlece, který tečí Mozíkova nahození upravil na 3:1. Dvě minuty na to však také díky teči Kolaříkova nahození snížil na jednobrankový rozdíl Žejdl. Slavii ale za chvíli srazil faulem Tomica, jehož vyloučení potrestal po přiťuknutí Kašpaříka pohodlně Lev. Nejblíže dalšímu snížení byl 55. minutě právě Tomica, ale dvakrát ztroskotal na Machovském. Slavia už na konci neměla síly zkusit power play.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. Kašpařík (Š. Novotný, Mozík), 23. Pletka (Dvořák, Vlasák), 48. Mozík, 53. Lev (Kašpařík, J. Sýkora) - 43. Wharton (Bednář, Krenželok), 50. Žejdl (Kolařík, Tomica). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5, navíc Dvořák, Hollweg (oba Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4751.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Boháč, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Š. Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Lev. Trenéři: Razým a Michal Straka.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Knot, Wharton, Beňovič - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Vrdlovec, Krenželok, Poletín - Micka, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama