Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 2:1Litvínov zdolal v boji o dvanáctou pozici Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Jánský 1 : 0
32. Rosa 2 : 0
50. Vlach 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali ve 22. kole Tipsport extraligy Karlovy Vary 2:1 a posunuli se na 12. místo o dva body právě před Energii, která je nově předposlední. Verva slavila díky trefám Petera Jánského a Pavla Rosa ze druhé třetiny, za hosty pouze snížil v 50. minutě Roman Vlach.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů ze vstřelení gólu (ilustrační foto).

Článek

První třetina příliš vzruchu nepřinesla. Hostující brankář Závorka si připsal první zákrok ve třetí minutě, kdy ho Trávníček prověřil střelou od mantinelu. Na druhé straně zahřál zmrzlého Francouze až v osmé minutě Hovorka, ale také domácí brankář si připsal úspěšný zákrok. Další šanci měl Tomeček, Francouz ale dobře zakročil pravým betonem.

Největší příležitost domácích vznikla po Lukešově ráně ze středního pásma, puk tečoval bránící hráč a Závorka měl plné ruce a nohy práce, aby zabránil brance. V závěru třetiny se šikovně prokličkoval až před Francouze Koblasa, ale střelou švihem neuspěl.

Úvod druhé části vyšel Severočechům. Již po 26 vteřinách skóroval po pěkné kombinaci Jánský a domácí se ujali vedení. Energie mohla vyrovnat ve 25. minutě, ale Vachovec a po něm ani Zucker domácí brankáře nepřekonali. O pár vteřin později Ručinský v dobré příležitosti trefil zblízka pouze boční síťku.

Vary na vyrovnání nedosáhly

Ve 28. minutě hráli černožlutí dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, ale nebyli schopni si vypracovat jedinou brankovou příležitost. Hosté dvojnásobné oslabení sice ubránili, ale Litvínov přece jen udeřil v klasické početní výhodě. Rosa bleskovou ranou z pravého křídla navýšil skóre. Hosté se vrhli do útočení až na konci prostřední části, ale Rohanova bomba od modré čáry skončila na Francouzově výstroji.

Třetí dějství bylo opatrné z obou stran, hosté se sice hnali za kontaktní brankou, ale první šanci si vypracovali až ve 47. minutě, kdy prověřil Francouze Vlach. Poté si i Karlovarští zahráli dvojnásobnou přesilovou hru, ale ani oni nedokázali skórovat. A tak se jako přes kopírák prosadili stejně jako domácí až v klasické přesilové hře, kdy se trefil aktivní Vlach.

Verva mohla jít opět do dvoubrankového vedení, když se k Jánskému dostal puk po chybě karlovarského obránce, ale se svou šancí gólově nenaložil. Závěrečná pětiminutovka patřila Karlovým Varům, ale z obrovského tlaku vyrovnat nedokázaly a nepomohlo jim k tomu ani hra v šesti. Do prázdné branky se netrefili Hübl a Lukeš.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Jánský (Hübl, Lukeš), 32. Rosa (Hanzl, Ručinský) - 50. Roman Vlach (Gulaši, Hovorka). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Blümel, Fraňo. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3352.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Rosa, Piroš, J. Černý - Majdan, Jurčík, Trávníček. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, M. Rohan, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Koblasa - Zucker, Kytnár, R. Dlouhý - V. Tomeček, Vachovec, J. Doležal. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama