Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 2:1 PPŠimánek zařídil v nastavení výhru Hradce Králové nad Vítkovicemi

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 22. kole Tipsport extraligy Vítkovice 2:1 v prodloužení. Na druhém místě se tak přiblížili na rozdíl šesti bodů vedoucí Spartě, která má ale zápas k dobru. V čase 60:52 rozhodl kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek a zvládl úspěšně šesté nastavení za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují ze vstřelení gólu (ilustrační foto).

Článek

Hradec šel do zápasu s cílem potvrdit pravidlo, které v této sezóně dosud platilo: Pokud Mountfield v minulém kole prohrál v normální hrací době, v následujícím duelu vždy bral tři body za vítězství. Celkem se mu to povedlo v sezóně třikrát, proti Vítkovicím šlo o čtvrtý pokus. V minulém kole totiž tým kouče Draisaitla podlehl jednoznačně v Brně. Tentokrát tedy opět zareagoval na neúspěch výhrou - ale bral jen dva body.

Rovněž Vítkovice však chtěly uspět v zápase, v němž napravovaly dojem. V minulém souboji totiž doma prohrály se Zlínem. Jinak jsou ale hosté v dobré formě, z posledních čtyř kol brali třikrát tříbodové vítězství. Jejich zbraní je především ofenziva - nastříleli druhý nejvyšší počet gólů, zato Hradec se pyšní obranou. V tomto směru je třetí v extralize.

Začátek souboje tomu však ani trochu nenasvědčoval, Východočeši se pustili do útočení. Prvních pět minut se hrálo v pásmu Vítkovic, ale mladý gólman Dolejš byl perfektní. Domácím pomohla až přesilovka na konci první třetiny. Sedmadvacet vteřin trvající výhodu pět na tři nevyužili, ale následující klasickou přesilovku ano.

Podruhé v sezóně se trefil Červený, který dorazil Mikušův pokus. "Dlouho jsem nedal gól, ale začal jsem chodit víc do brány. Tentokrát se mi to vyplatilo," popisoval střelec, který skóroval naposledy před měsícem při divoké přestřelce v Liberci.

Prodloužení ukončil Šimánek

Náskok Hradce mohl ještě do přestávky zvýšit bek Frühauf, ale přes Dolejše prošla jeho střela jen na tyčku. Druhá třetina byla naprosto vyrovnaná, vládli mladí brankáři. Domácí dvaadvacetiletý Kantor a hostující devatenáctiletý Dolejš. Skóre mohl změnit opět Frühauf, ale při blafáku mu puk ujel z hokejky. Vítkovičtí se mohli prosadit z dorážek, jenže Kantor byl připravený.

Přesto hosté na začátku třetí třetiny vyrovnali. Zpětnou Hunovu přihrávku trefil z voleje po zemi produktivní zadák Sloboda, pro nějž to byla pátá branka v sezóně. Kantorovi prošel prudký puk mezi nohama. Hradec byl střelecky aktivnější, jenže nejnižší návštěva sezony v Hradci 3098 diváků viděla do konce třetí třetiny pevnou vítkovickou obranu. Proto si domácí zahráli už poosmé v sezóně prodloužení. Zatímco Vítkovicím dospěl zápas do nastavené pětiminutovky teprve počtvrté.

Hradec ukázal v prodloužení svou sílu. V signalizovaná výhodě rozhodl střelou z levé strany kapitán Šimánek. Hradec tak zatím ani jednou v ročníku neprohrál dva duely v řadě.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Steel 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Červený (Mikuš, Podlešák), 61. Šimánek (Vydarený) - 42. Sloboda (Huna, Svačina). Rozhodčí: Polák, Wagner - Lučan, Bryška. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 3098.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank, Plášil - Škoda, Mertl, Šimánek - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, Červený, Rousek - Nedvídek, Langhammer, Suja. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama