Hlavní obsah

Liberec - Dukla 0:1Pospěch zařídil Dukle vítězství na svým bývalým klubem Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Pospěch 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce prohráli s Duklou 0:1 a protáhli čekaní na ligovou výhru na pět zápasů. Duel 15. kola rozhodl ve 49. minutě osmou brankou v sezóně bývalý hráč Slovanu Zbyněk Pospěch. Severočeši prohráli doma v nejvyšší soutěži poprvé po patnácti zápasech a mohou přijít o čtvrté místo v tabulce. Zároveň jim nevyšla generálka na čtvrteční utkání Evropské ligy s Freiburgem. Pražané mají z posledních čtyř kol tři vítězství a remízu a dotáhli Liberec na rozdíl jediného bodu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného gólu v Liberci, útočník Dukly Zbyněk Pospěch.

Článek

Dukla z předešlých deseti kol prohrála jen na Spartě a pod Ještědem od úvodních minut ukazovala, že je v herní pohodě. Lépe kombinovala a účastníka evropských pohárů ve středu hřiště přehrávala. Hosté zahrozili už ve druhé minutě, Néstorův průnik ale stihli liberečtí zadáci odvrátit.

Ve čtrnácté minutě se pro změnu na opačné levé straně uvolnil Mareš, udělal kličku gólmanovi a vrátil míč před bránu, i tentokrát ale domácí defenziva nebezpečí zažehnala.

Slovan, který v předchozích čtyřech kolech uhrál jen tři remízy, působil nervózně a dal vzpomenout na nepovedené první poločasy z úvodu sezóny. Dukla měla další šanci v 36. minutě. Néstor přiťukl Pospěchovi, který však trefil z velkého vápna brankáře Kováře.

Liberec se probral až v závěru poločasu a teprve šest minut před pauzou poprvé zaměstnal gólmana Radu. Rabušic však s přízemní střelou z úhlu neměl příliš nadějí na gól a stejný hráč pak neuspěl ani v závěru první půli, kdy po kličce Radovi nedokázal zakončit.

Druhý poločas začal aktivněji Slovan, do vedení ale šla ve 49. minutě Dukla. Po rychlém brejku napřáhl za vápnem Pospěch a s pomocí břevna překonal Kováře. Prosadil se tak proti svému bývalému zaměstnavateli a osmým gólem v sezóně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. Vůbec poprvé skóroval mimo domácí stadión na Julisce.

Liberec ve třetím soutěžním utkání po sobě musel dotahovat jednobrankovou ztrátu, na rozdíl od předešlých duelů v Seville a v Teplicích ale tentokrát smazat manko nedokázal. Nepomohlo mu ani nasazení čerstvých hráčů Delarge s Coufalem ani tradičního žolíka Pimpary, který už dvakrát v závěru zařídil Slovanu body. Liberec vyvinul tlak až příliš pozdě. Největší šanci na vyrovnání zahodil Delarge, z malého vápna trestuhodně přestřelil.

15. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 49. Pospěch. Rozhodčí: Proske - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Sackey, Rabušic - Mareš, Vrzal, Malý, Gedeon. Diváci: 3227.
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Sackey (68. Delarge) - Šural, Pavelka, Rybalka (82. Pimpara), Kalitvincev (75. Coufal) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Hlinka (77. Malý), Gedeon, Marek Hanousek - Néstor (88. Matěj Hanousek), Pospěch, Mareš (83. Marek). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: