Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Lev 1:4Lev porazil Chanty-Mansijsk a bodoval posedmé za sebou, Slovan schytal debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Azevedo 0 : 1
21. Ullström 0 : 2
22. Jaakola 0 : 3
24. Buljanskij 1 : 3
51. Thörnberg 1 : 4

Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha zvítězili v utkání Kontinentální ligy na ledě Jugry Chanty-Mansijsk 4:1 a svého soupeře obrali po více než týdnu i podruhé o všechny body. Svěřenci kouče Kariho Jalonena dokázali bodovat posedmé za sebou, šest duelů během této série vyhráli. Příští vystoupení čeká Lvy v úterý v Omsku. Hokejisté Slovanu Bratislava utrpěli nejvyšší porážku během svého působení v Kontinentální lize, když podlehli na ledě Jekatěrinburgu 1:8.

Foto: Sport.cz

Kapitán Lva Jiří Novotný (vlevo).

Článek

Trenér Pražanů Jalonen označil vítězství za týmové dílo. "Hráli jsme výborně v obraně a využili jsme šance, které vzešly z naší kvalitní hry v útoku. Mnohokrát nás navíc podržel brankář Petri Vehanen, který byl zřejmě nejlepším hráčem našeho týmu," řekl Jalonen.

Do prvního většího náporu se dostala domácí Jugra, gólman Vehanen však uhájil čisté konto. Horší zpracování kotouče pak připravilo o příležitost Buljanského.

Udeřilo tak na druhé straně. Ve 13. minutě nabila hvězda pátečního duelu v Jekatěrinburgu Novotný spoluhráči z útoku Azevedovi a ten propálil Kuzněcova. Buljanskij chvilku nato znovu neuspěl proti Vehanenovi, šanci na zvýšení promarnil Birner.

"Jugra se snažila hrát tvrdě, ale my jsme na to byli dobře připraveni. Také bylo důležité, že jsme vstřelili první gól, když Novotný pěkně nabil Azevedovi. To nám dodalo hodně energie," řekl finský obránce Topi Jaakola.

Klíčový nástup do druhé třetiny

Pražané měli skvělý nástup do druhé části a v této fázi duelu udělali rozhodující krok k tříbodovému zisku. Už po 27 vteřinách se zapsala mezi střelce čerstvá posila klubu z tohoto týdne - švédský forvard Ullström. Za dalších 68 sekund přidal třetí trefu finský bek Jaakola.

"Snažím se každý zápas nahazovat puky a trefovat brankový prostor. Podařilo se mi tak dát několik gólů v úvodu sezóny, v poslední době jsem neměl moc štěstí. Každý zápas se snažím, když mám tu možnost, střílet na branku a občas to vyjde," prohlásil Jaakola.

Přesně po 24 odehraných minutách se už však dočkal Buljanskij a vrátil tak alespoň trochu svůj tým do hry. Agilního domácího forvarda fauloval v úniku Gragnani a Buljanskij nařízené trestné střílení proměnil.

Kuzněcova mezi tyčemi v domácím brankovišti zároveň nahradil Birjukov. Snížit na rozdíl jediného gólu mohli Jakubov a Smoleňák, Vehanen byl ovšem proti. Birjukov pak obral o další gólovou radost Jaakolu.

Ve třetím dějství už si hosté pozorně hlídali vedení, které navíc v 51. minutě navýšil ranou bez přípravy Thörnberg. Neobvykle až v 52. minutě byl prvním vyloučeným hráčem český bek ve službách Jugry Trončinský, Lvi ale početní výhodu nevyužili. Do konce utkání si oba celky zahrály přesilovku ještě jednou, do skóre už se to však nijak nepromítlo.

Slovan schytal debakl

Hokejisté Slovanu Bratislava utrpěli nejvyšší porážku během svého působení v KHL, když podlehli na ledě Jekatěrinburgu 1:8.

Avtomobilist prohrál předchozích pět zápasů, ale proti týmu českého kouče Rostislava Čady se rozstřílel. O jediný gól Slovanu se postaral český útočník Michal Vondrka, který v 46. minutě snížil na 1:5. Svou sedmou trefou v sezóně pokazil čisté konto Jakubu Kovářovi, který si připsal 27 zákroků.

Sérii šesti porážek přetrhl trenér Miloš Říha s Omskem, který doma zdolal Dinamo Riga 5:2. V brance lotyšského celku nezabránil porážce gólman Jakub Sedláček, jenž čelil 25 střelám. Omsku pomohlo k vítězství 39 úspěšných zásahů kanadského brankáře Mathieua Garona.

Druhý dvougólový zápas v soutěži odehrál Tomáš Vincour, jenž se podílel na vítězství Kazaně nad Vladivostokem 5:1. Letní posila Ak Bars z NHL vstřelila ve 44. minutě vítězný druhý gól domácích a v 53. minutě zvýšila už na 5:0. Vincour má na kontě šest branek v ročníku. Kazaň si upevnila vedení ve Východní konferenci.

Lídr soutěže Petrohrad se překvapivě natrápil na výhru nad Nižněkamskem, který zdolal 2:1 gólem z 58. minuty. Roman Červenka nebodoval.

Kontinentální hokejová liga:
Jugra Chanty-Mansijsk - HC Lev Praha 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Buljanskij z tr. střílení - 13. Azevedo (Novotný), 21. Ullström (Novotný), 22. Jaakola, 51. Thörnberg (Sekáč). Rozhodčí: Bělov, Rönn (Fin.) - Koršak, Černyšev. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 2600.
Chanty-Mansijsk: Kuzněcov (24. Birjukov) - Šefer, Chvostov, Starosta, Trončinský, Pepeljajev, Sokolov, Ďjakov - Buljanskij, Žukov, Sitnikov - Smoleňák, Dixon, Savinainen - Kňazev, Krysanov, Chlyncev - Plotnikov, Petrov, Jakubov - Gusev. Trenér: Oleg Davydov.
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Azevedo, Novotný, Ullström - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall - Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Další výsledky KHL:
Omsk - Dinamo Riga 5:2
Barys Astana - CSKA Moskva 2:5
Jekatěrinburg - Slovan Bratislava 8:1 (za hosty Vondrka 1+0)
Dynamo Moskva - Chabarovsk 5:4 (za hosty Petružálek 1+0)
Nižnij Novgorod - Novokuzněck 5:0
Viťaz Čechov - Novosibirsk 4:3 po sam. nájezdech
Kazaň - Vladivostok 5:1 (za domácí Vincour 2+0)
Petrohrad - Nižněkamsk 2:1
Dinamo Minsk - Magnitogorsk 3:1 (za domácí Irgl 0+1)
Doněck - Ufa 4:2 (za domácí Nedorost a Kolář oba 0+1)
Záhřeb - Čeljabinsk 4:5 po sam. nájezdech (za hosty Bulis 1+0).

Reklama

Související témata: