Hlavní obsah

Znojmo - Olomouc 2:1Znojmo porazilo Olomouc a opustilo poslední příčku v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Okleštěk 1 : 0
65. Navrátil 1 : 1
67. Hrošovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Znojma porazili v 15. kole první ligy Olomouc 2:1 a z posledního místa v tabulce se posunuli na dvanáctou příčku. Skóre po 43 sekundách otevřel Okleštěk, Sigma sice v 64. minutě srovnala díky Navrátilovi, ale hned za tři minuty rozhodl o třetí výhře Znojma v sezóně Hrošovský. Nováček tak zvládl první ze dvou duelů bez hlavního kouče Leoše Kalvody, kterého potrestala disciplinární komise za nevhodné výroky po minulém duelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Článek

Zároveň se Moravané nejspíš rozloučili vítězstvím se svým azylem v Brně, na jaře už by měli hrát na stadiónu ve Znojmě, který prochází rekonstrukcí. Ambiciózní Olomouc popáté za sebou nedokázala zvítězit a před sestupovými příčkami má jen čtyřbodový náskok.

Znojmo zaskočilo Hanáky hned v úvodu. Neuběhla ani minuta, když Hrošovský vyslal přesný pas za obranu, kam si naběhl Okleštěk a s přehledem prostřelil brankáře Zlámala. Olomoucká defenziva zaspala a problémy měla i dál. Aktivní Hrošovský se dostal na hranici vápna a jeho střela zapadla metr vedle levé tyče.

Potrestaný kouč Kalvoda, kterého na lavičce zastoupil asistent Tibor Duda, sledoval zápas z hlediště a s výkonem svého týmu musel být spokojený. Znojemští měli v první půli více ze hry a soupeře do velkých šancí nepustili. Výjimkou byl volej Ordoše, jenž o metr přestřelil Hrubého bránu.

Po změně stran se do první šance dostal Ordoš, ale rána mu příliš nesedla a Hrubý mohl zůstat v klidu. Na druhé straně dopadl podobně Vašíček. V 64. minutě Sigma z první gólové příležitosti udeřila. Navrátil vypálil přes obránce a míč s pomocí teče zapadl do sítě.

Radost z vyrovnání ale vydržela hostům jen tři minuty. Nepožitek poslal centr na pravou stranu vápna, kde byl Hrošovský. První střelu vyrazil Zlámal do Hrošovského nohou a od nich se míč poměrně šťastně došoural do sítě. V závěru se hosté pokusili o vyrovnání, posílili útok, ale střídajícímu Lietavovi lapil pokus ze standardky gólman Hrubý.

15. kolo první fotbalové ligy:
1. SC Znojmo - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 1. Okleštěk, 67. Hrošovský - 64. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Urban, T. Kovařík. ŽK: Nepožitek, Jonov - Varadi. Diváci: 572.
Znojmo: Hrubý - Hnaníček, Jonov, Hudec, Mudra - Hrošovský, Nepožitek (71. Helísek), Lacko, Crnkič (85. Tomeček) - Okleštěk - Vašíček (90. Odehnal). Trenér: Duda.
Olomouc: Zlámal - Varadi, Koutný (58. Wiljaars), Škerle, Vepřek - Houska (83. Lietava), Ordoš, Šindelář - Navrátil, Doležal, Javůrek (77. Falta). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: