Hlavní obsah

Plzeň loví trenéra v zahraničí, o cizince ale neusiluje

ram, ešPrávo

Za hranicemi republiky loví fotbalová Plzeň trenéra, který zaujme místo Pavla Vrby, odcházejícího k české reprezentaci. Nejde přitom o zahraničního kouče. Západočeši usilují o Zdeňka Zemana, který žije v Itálii, a dalším žhavým adeptem je Dušan Uhrin mladší, působící v Gruzii.

Foto: ČTK

Zdeněk Zeman, po Luboši Kozlovi druhý nejvážnější kandidát na post trenéra v Plzni.

Článek

„S žádným z adeptů jednání nedospěla do fáze, abychom je konkrétně komentovali," prohlásil mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillár, nicméně připustil, že ke kontaktu s oběma zmíněnými trenéry došlo.

Luboš Kozel, který vede Duklu a byl na seznamu jako číslo jedna, možnost působení na západě Čech odmítl. „Dostal jsem nabídku, kterou nelze shodit ze stolu za minutu. Pro každého trenéra je zájem o jeho práci ze špičkového klubu jako Plzeň vyznamenáním. Ale vzal jsem si čas na rozmyšlenou a vnitřně u mě převážilo rozhodnutí nabídku odmítnout. V kabině Dukly jsem hráčům oznámil, že zůstávám," řekl Kozel, který v létě prodloužil kontrakt na Julisce o tři roky.

Zeman v Česku zatím nepůsobil

Podle zákulisních informací se Plzeň spojila se Zemanem zatím telefonicky, je připravené osobní jednání. Zeman vedl naposledy AS Řím, kde skončil letos v únoru. V minulosti trénoval Neapol, Lazio, Parmu, Lecce, Brescii či Fenerbahce Istanbul. V Česku však nikdy nepůsobil. V minulosti byl Zeman spojován s možným působením u české reprezentace, jenže nikdy nedošlo na konkrétní jednání.

Plzeň čeká ve středu utkání Ligy mistrů v Manchesteru proti City, následně v neděli duel domácí soutěže proti Příbrami. Schůzka západočeského vedení se Zemanem se údajně uskuteční právě po duelu se Středočechy, protože do definitivně posledního zápasu podzimu proti CSKA Moskva bude zbývat dalších devět dnů. „Jasno o trenérovi by mělo být nejpozději do vánočních svátků," prohlásil Pillár.

Pokud by se Plzeň nedomluvila se Zemanem, druhý na řadě je Uhrin, jenž v létě získal s Dinamem Tbilisi titul a i nyní s týmem vede tabulku gruzínské ligy. V Česku se zaskvěl druhým místem s Mladou Boleslaví a podle prvních zpráv by se angažmá ve Viktorii nebránil.

Který trenér by měl vést Viktorii Plzeň?
Zdeněk Zeman
68 %
Dušan Uhrin ml.
21,5 %
Jiný trenér
10,5 %
Celkem hlasovalo 9305 čtenářů.

Reklama

Související témata: