Hlavní obsah

Erat požádal vedení Washingtonu o výměnu. Nedostal jsem šanci, stýská si

Hokejový útočník Martin Erat požádal vedení Washingtonu Capitals o výměnu. Jednatřicetiletý český hráč nasbíral v 23 utkáních v této sezóně NHL jen šest asistencí a není spokojen se svou pozicí v týmu. V průměru tráví na ledě třináct minut za zápas.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Rozjetého Martina Erata (uprostřed) v dresu Washingtonu se snaží zastavit hráči Montrealu Daniel Briere (vpravo) a Brian Gionta.

Článek

"Nedostal jsem tady šanci. Už od prvního dne. Je načase jít dál," řekl Erat novinářům po pondělním tréninku. V sobotním zápase s Montrealem už se ani nedostal do sestavy.

Erat přišel do Washingtonu v dubnu z Nashvillu spolu s centrem Michaelem Lattou výměnou za švédského mladíka Filipa Forsberga. Za Predators hrál od svého vstupu do NHL v roce 2001, ale rozhodl se odejít do týmu, s kterým bude mít větší šanci získat Stanley Cup.

V Capitals však štěstí nenašel a nyní v krátké době už podruhé požádal klub o výměnu. "Marty má pocit, že tu nezapadl. Když se tu necítíš dobře, zkusíme ti vyhovět," uvedl generální manažer George McPhee, který se podle zámořských médií už snaží na výměně českého útočníka s případnými zájemci dohodnout.

Erat, který figuruje v širším reprezentačním výběru pro olympijské hry v Soči, má sedmiletou smlouvu, jež vyprší po příští sezóně. V tomto ročníku si vydělá 3,75 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: