Hlavní obsah

Útočník Bomersback se vrací do extraligy, bude hrát za Chomutov

Chomutov

Kanadský hokejista Mark Bomersback se po více než třech letech vrací do české extraligy. Jednatřicetiletý forvard bude hájit barvy posledního týmu tabulky Chomutova. S vedením Severočechů se dohodl na zkoušce do příští reprezentační přestávky, která přijde na řadu v polovině prosince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kanadský forvard Mark Bomersback ještě v dresu Plzně.

Článek

Velká ofenzivní opora Plzně ze sezóny 2009/10 už s Piráty trénuje, do zápasu však může podle klubového webu naskočit nejdříve v neděli, kdy Chomutov zavítá do Kladna.

"Dnes po tréninku by měl Bomersback podepsat smlouvu a transfer kartu. Následně budeme řešit náležitosti s kanadskou federací. Večer proti Plzni do utkání ještě nenastoupí. Byli bychom rádi, aby se vše stihlo do neděle," uvedl generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Bomersback zanechal v tuzemsku výraznou stopu - včetně play off odehrál za Plzeň 53 utkání a připsal si 46 bodů za 20 gólů a 26 finálních přihrávek, což mu vyneslo angažmá v Novokuzněcku v KHL. Tam v 54 zápasech zaznamenal 13 branek a stejný počet asistencí. Poté hrál za finské Lukko Rauma a minulý ročník strávil ve švýcarském Langnau.

Pokud se potřebné náležitosti k jeho startu podaří Chomutovu vyřídit již na nedělní duel s Kladnem, mohl by se Bomersback - čtvrtá posila klubu v posledních dnech - představit do pauzy v celkem šesti zápasech Pirátů.

Reklama

Související témata: