Hlavní obsah

Množství porážek je hrozné, ale věřím, že se zvedneme, říká chomutovský kouč Turek

Chomutov

Po prohraném zápase s Plzní (1:2) trenér chomutovských hokejistů Josef Turek přátelsky poklábosil s majitelem a šéfem mistrovského klubu Martinem Strakou. Ale jakmile přišla řeč na Turkovo působení na severu Čech, úsměv kouče Pirátů rázem přešel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nový trenér Chomutova Josef Turek.

Článek

Odkoučoval jste na střídačce Chomutova osm zápasů, z toho bylo šest porážek bez bodového zisku, jedna s bodem po nájezdech a pouze jediné vítězství v normální hrací době nad Libercem. Jak to berete?

Extraliga je těžká a někdo musí být v tabulce poslední. Alespoň nějakou dobu. Naše situace není jednoduchá, ale nijak radikálně ji neřeším. Jsem u týmu tři týdny, hrajeme prakticky obden a neměl jsem čas na systematičtější přípravu. Vím, že těch sedm porážek z osmi kol je hrozných, ale pořád věřím, že se zvedneme.

Takže nelitujete svého příchodu do Chomutova?

Jsem rád za šanci po loňském angažmá v Třinci znovu působit v extralize a za to, že mohu s kluky absolvovat tréninky i zápasy.

Vedení klubu vám v krátké době přivedlo čtyři posily. Po brankáři Martinu Růžičkovi, obránci Janu Novákovi a útočníku Josefu Strakovi dorazil i kanadský útočník Mark Bomersback.

Přiletěl den před zápasem s Plzní. Stihl rozbruslení a šel hrát, byť původně ještě neměl nastoupit. Ale díky asistentu generálního manažera panu Kašpárkovi se jeho transfer vyřídil včas. Zpočátku se Bomersback rozkoukával, ale v závěru utkání měl ve hře i dobré věci. Nepitvám jeho minusy. Nebyla to při inaksovaném gólu jeho chyba, ale obránce, který si nepokryl útočníka.

Kudy by měla vést cesta týmu z krize?

Musíme se víc snažit napadat soupeře a nejenom pasivně bránit. Kluci se potřebují zvednout i psychicky. A s tím by měla přijít i lepší střelecká produktivita.

Reklama

Související témata: