Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 5:4 SNSlavia porazila popáté za sebou Pardubice, rozhodl Bednář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Valach 1 : 0
7. Nosek 1 : 1
35. Valach 2 : 1
37. Doležal 3 : 1
46. Kousal 3 : 2
52. Endál 3 : 3
56. Bednář 4 : 3
57. Nosek 4 : 4
65. Bednář 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 29. kole Tipsport extraligy Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech a potvrdili tak, že se jim proti Východočechům daří. Porazili je pětkrát za sebou. O nedělní výhře rozhodl v nájezdech Jaroslav Bednář, který se prosadil i v normální hrací době. Dvě branky vstřelili i domácí Juraj Valach a hostující Tomáš Nosek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté pražské Slavie slaví výhru nad Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Souboj tabulkových sousedů začal pozvolně, gólové hody přišly až v závěru. Skóre otevřel v 5. minutě při přesilové hře domácí Valach, který od modré čáry prostřelil Salfického, který dostal přednost v pardubické brance.

Vedení Slavii ale dlouho nevydrželo. V 7. minutě se do přečíslení dostali hosté. Radil byl hlídán obráncem, a tak přihrál volnému Noskovi, který přesnou tečí vyrovnal.

Ve druhé třetině začali útočit domácí a jejich tlak Pardubice zastavily pouze za cenu dvou faulů. Ve 35. minutě to byl opět Valach, kdo se trefil do branky a opět v přesilové hře. Vydařený závěr druhé části z pohledu domácích potvrdil pohotově dorážející Tomáš Doležal, který zvýšil vedení Slavie na 3:1.

Bednář zařídil Slavii dva body

Pardubičtí ve třetí třetině začali útočit, což se jim vyplatilo. Benák si ve 46. minutě našel volného Kousala, který snížil na 3:2. A ze strany hostů to nebylo vše. V 52. minutě se jim podařilo vyrovnat, když Endál objel Whartona a překonal Furcha v domácí kleci.

Přestřelka ovšem nekončila. V 56. minutě vsítil další branku domácích Bednář a přiblížil Slavii tříbodové výhře. Pardubice ale rychle odpověděly a Nosek si vynutil prodloužení.

O drama se před koncem postaral Vašíček, který fauloval Valacha a dostal pětiminutový trest. Slavia tak dostala ideální šanci rozhodnout v přesilovce čtyři na tři, o kterou se ale sama fauly připravila a musela se ve třech bránit. O vítězi nakonec rozhodly nájezdy, ve kterých se díky dvěma úspěšným pokusům Bednáře radovali červenobílí.

29. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:4 po sam. náj. (1:1, 2:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Valach (Kadlec, Žejdl), 35. Valach (Kadlec, P. Jelínek), 37. T. Doležal (Klhůfek, Valach), 56. Bednář (Holub), rozhodující nájezd Bednář - 7. T. Nosek (Radil, V. Kočí), 46. Kousal (Benák, T. Nosek), 52. Endál (T. Zohorna), 57. T. Nosek (Vašíček). Rozhodčí: Hrubý, Pavlovič - Flégl, Štofa. Vyloučení: 7:4, navíc Vašíček (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5130.
Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Šenkeřík, Knot - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - T. Doležal, Klhůfek, Stránský - P. Jelínek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček - Radil, Kousal, T. Nosek - P. Sýkora, T. Zohorna, Somík - Semorád, Moučka, Endál - Číp, Nahodil, Rys. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama