Hlavní obsah

Bednářovi jsem pustil hroznou bramboru, chytal se za hlavu veterán Salfický

Praha

Pro hokejisty Pardubic není Slavia zrovna vítaným soupeřem. Prohráli s ní už popáté za sebou a nepomohl jim ani tah s návratem 41letého Dušana Salfického do branky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický forvard Jaroslav Bednář střílí v samostatných nájezdech rozhodující gól pardubickému brankáři Dušanu Salfickému.

Článek
Fotogalerie

Naposledy chytal 19. listopadu a udržel čisté konto proti Liberci, na pražském ledě však kapituloval celkem pětkrát a vyškolil ho především Jaroslav Bednář. „Štve mě hlavně, že jsem mu pět minut před koncem pustil takovou bramboru. Rozjel se přes celé kluziště, ale puk mi šel mezi stehny a hned jsem věděl, že je zle," říkal gólman, jenž se pak marně snažil vychytat slávistického střelce i při nájezdech.

Pokusy Růžičky i Krenželoka pokryl, jenže Bednář na něj opakovaně vyzrál. „To je tak šikovný hráč, že od něj musíte počítat v koncovce úplně se vším. Veze dlouho puk na holi, je nečitelný a čeká na pohyb gólmana. Měl jsem být rozhodně trpělivější, jenže jsem proti němu možná až moc chtěl," mračil se Salfický, jenž v utkání i před zraky Dominika Haška sedícího v hledišti, předvedl 24 úspěšných zásahů.

Salfický byl rád za bod

Předchozích šest zápasů přitom pouze sledoval ze střídačky, jak obstojí v pardubické svatyni nová slovenská akvizice Hudáček. V neděli se Salfický vrátil do ostré akce. „Možná na mě bylo přece jen trochu znát, že jsem dlouho nestál v brance, ale nakonec jsem rád, že díky Kousalově lajně jsme vzepětím ve třetí části urvali alespoň bod," vykládal, ale přesto si vyčítal, že měl chytit něco navíc.

Bednář si připsal podruhé za sebou vítězný gól a znovu, stejně jako proti Kometě, odehrál přes 28 minut. Po zápase ale nebyl schopen vůbec mluvit, s pohmožděným krkem skončil v péči lékařů. Stejně dopadl další domácí hrdina. Obránce Juraj Valach si připsal poprvé v extralize tříbodový zápis do kanadského bodování (2+1), jenže čtrnáct vteřin před koncem třetí části ho vyřadil ze hry Vašíčkův faul. „To byl jasnej úder na hlavu, docela prasárna," mínil slávistický gólman Dominik Furch a ocenil Bednářův přínos. „Ještě že Bedýnku máme, s jeho góly přicházejí i body," ulevil si.

Reklama