Hlavní obsah

Manchester City - West Ham 6:0Manchester City rozstřílel Kladiváře a může myslet na finále poháru

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City si v prvním semifinálovém utkání Ligového poháru s chutí zastříleli. Svěřenci kouče Manuela Pellegriniho porazili West Ham United 6:0 hlavně díky hattricku Álvara Negreda a dvěma gólům Edina Džeka. Odveta na hřišti londýnského celku 21. ledna bude už jen formalitou.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City Álvaro Negredo (vlevo) a Samir Nasri se radují z gólu španělského útočníka proti West Hamu United.

Článek

Fanoušci City už mohou myslet na cestu do Wembley, kde se 2. března uskuteční finále, v němž jejich tým byl naposledy před 38 lety. V souboji o Ligový pohár se může odehrát manchesterské derby. Fotbalisté United však v prvním utkání na hřišti Sunderlandu v úterý podlehli 1:2, nepříznivý vývoj dvojzápasu se pokusí otočit na Old Trafford 22. ledna.

Manchester City je v Premier League druhý, zatímco West Ham předposlední, a podle toho také středeční zápas vypadal. Domácí začali s demolicí outsidera záhy a španělský útočník Negredo měl na kontě hattrick už ve 49. minutě. Mezitím skóroval také Yaya Touré. Bosenský kanonýr Džeko zvýšil náskok v 60. a 89. minutě a s šesti góly ze čtyř zápasů je nejlepším střelcem soutěže.

West Ham utrpěl druhý debakl v krátké době. Před čtyřmi dny svěřenci Sama Allardyce vypadli z Anglického poháru po porážce 0:5 s druholigovým Nottinghamem.

Semifinále anglického Ligového poháru ve fotbale - první zápas:
Manchester City - West Ham United 6:0 (12., 26. a 49. Negredo, 60. a 89. Džeko, 40. Touré).

Reklama

Související témata: