Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 1:4Vary se přibližují postavení pro play off, Pohl znovu nastřílel hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Pohl 0 : 1
35. Pohl 0 : 2
45. Zaťovič 0 : 3
50. Somík 1 : 3
60. Pohl 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 37. extraligovém kole v Pardubicích 4:1 a zavzpomínali tak na období mezi lednem 2009 a listopadem 2012, kdy na východě Čech zvítězili osmkrát za sebou. Energie potřetí v řadě naplno bodovala a ztrácí už jen tři body na desátou příčku. Stejně jako v minulém kole dal hattrick Petr Pohl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují po druhém gólu v síti Pardubic.

Článek

Zápas začal ve velice ofenzivní náladě, ta ovšem týmům dlouho nevydržela. Už po necelé půlminutě se do čisté šance protáhl karlovarský Zaťovič, avšak zakončil jen do Hudáčka. Hned z protiútoku si první těžký zásah připsal i Závorka. Oba týmy pak promarnily po jedné přesilové hře a na ledě se postupně začalo více jiskřit. S tím však ubylo i šancí.

Přesto museli oba brankáři ještě před pauzou vytáhnout po jednom perfektním zákroku. Hudáček si poradil s těžkou ránou Látala, jeho protějšek Závorka zase hbitě zareagoval na Sýkorovo zakončení po buly.

Energii se opět povedl nástup do třetiny. Zaťovičovu skákavou přihrávku dokázal zkrotit a přesně umístit Pohl. Pardubice mohly na vedení soupeře zareagovat v přesilových hrách, avšak častými nepřesnostmi vyvolaly pouze pískot z tribun.

K nejistotě domácího celku přispěl i ledově klidný Závorka, který nejprve betonem vykopl zakončení Zohorny, poté v souboji jeden na jednoho vychytal i Endála. Karlovarští urputně bránili a čekali na svou šanci. Ta přišla v 35. minutě a opět pálil Pohl, jehož rána přes beka se otřela o tyč a zapadla za Hudáčka.

Domácí ve třetí třetině zvýšili úsilí, ale dlouho jim to bylo málo platné. Navíc při oslabení přidal třetí branku Energie kapitán Zaťovič, který se kličkou zbavil obránce a přesně zakončil. Pardubice se ještě dostaly zpátky do hry 10 minut před koncem, kdy se trefil Somík, ačkoliv při zakončení zlomil hůl. Pardubicím ke korekci stavu nepomohla ani hra bez brankáře, naopak střelou do prázdné branky dokonal Pohl hattrick.

37. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 50. Somík (Nahodil, Endál) - 21. Pohl (Zaťovič, Balán), 35. Pohl (Gulaši, Balán), 45. Zaťovič (Kytnár), 60. Pohl (Gulaši). Rozhodčí: Minář, Šír - Bryška, Lučan. Vyloučení: 2:5, navíc Dresler a Balán (oba K. Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7503.
Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Píša, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, P. Sýkora - Endál, Cetkovský, Tybor - Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - M. Látal, R. Hruška, Kytnár - Tomeček, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama