Hlavní obsah

VIDEO: Messi je zpátky! Argentinský kouzelník se blýskl úchvatným sólem přes čtyři hráče

Barcelona/Praha

Poprvé po dvouměsíční zdravotní pauze se objevil v základní sestavě Barcelony a hned dvěma góly rozhodl čtvrteční odvetu osmifinále Španělského poháru. Hvězdný Argentinec Lionel Messi znovu uvedl fotbalové fanoušky do varu. Zejména jeho druhá trefa, jíž předcházelo sólo mezi čtyřmi bránícími hráči Getafe a klička brankáři, patřila do kategorie lahůdkových.

Messiho úchvatné sólo proti Getafe

 
Článek

Messi se po listopadovém svalovém zranění zapsal mezi střelce už v prvním pohárovém měření sil s Getafe na Nou Campu (4:0), v němž začátkem ledna vstřelil dvě branky jako náhradník. V odvetě vzal ale střeleckou zodpovědnost zcela na svá bedra.

Nejprve v závěru první půle usměrnil do sítě z první Tellův pokus z levé strany a po změně stran v 63. minutě dal výsledku konečnou podobu. Před pokutovým územím obešel Michela, prohodil si míč mezi třemi hráči soupeře, udělal kličku i gólmanu Codinovi a levačkou z úhlu poslal míč neomylně do branky.

Barcelona po součtu skóre 6:0 z obou zápasů suverénně prošla do čtvrtfinále tamní pohárové soutěže, v němž narazí na Levante. Jedinou špatnou zprávou pro španělského mistra je tak Neymarovo zranění. Brazilský technik si ve 23. minutě po ztrátě rovnováhy a nešťastném došlápnutí vymknul kotník a délku jeho absence odhalí až další vyšetření.

Reklama

Související témata: