Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:6Hokejisté Sparty porazili i potřetí v sezóně trápící se Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pech 0 : 1
8. Buchtele 0 : 2
9. Hlinka 0 : 3
24. P. Sýkora 1 : 3
31. Krejčík 1 : 4
43. Ton 1 : 5
47. P. Sýkora 2 : 5
48. Sičák 2 : 6
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Sparty vyhráli ve 39. kole extraligy na ledě Pardubic 6:2 a vyšli tak vítězně i ze třetího vzájemného souboje v sezóně. Východočeši tak prohráli počtvrté za sebou a klesli v tabulce na jedenácté místo. Sparta i nadále vede s náskokem 17 bodů na druhý Hradec Králové.

Článek

Trenéři obou týmů poslali do tradičně vypjatého boje své brankáře číslo dva. Pardubicím se však tah se Salfickým moc nevyplatil. Zkušený veterán nedokázal v úvodu hasit chyby za přetíženou obranou, kterou drtil zejména druhý sparťanský útok. Kumstát připravil gól postupně oběma svým kolegům z formace. Pechův zásah musel posvětit až rozhodčí u videa, Buchtele se prosadil v přesilovce.

A když v 9. minutě přidal po další nedůslednosti domácí obrany třetí gól Hlinka, pakoval se Salfický z branky. Jeho náhradník Hudáček se okamžitě dostal do tempa, pardubičtí hokejisté totiž dlouho nemohli oklepat bázlivost. Novotný si na pořádný zásah musel počkat, ale když už trochu opadla dominance Sparty, tak zkrotil Sýkorovu bombu i Tyborův průnik. Při Radilově střele ho zachránila tyč.

Sparta se k šancím dostala zase až na začátku druhé části, ale Pardubice ve hře držel jistý Hudáček. Své šance postupně nevyužili Hlinka, Buchtele ani Ton. Gólman domácích kapituloval až v polovině zápasu po dorážce Krejčíka, který se vrátil z trestné lavice a využil kratičkou početní výhodu. Přesilovka pak pomohla i domácím. Rychlé přečíslení vyřešil prudkou ranou z voleje Sýkora, který se trefil po 12 zápasech bez gólu.

S gólovými hody však pořád nebyl konec. Na pátou branku Sparty, kterou zařídil Ton, dokázal ještě odpovědět po samostatné akci Sýkory. Na přesnou ránu Sičáka k tyči ale už domácí zareagovat nedokázali.

Na ledě se poté začalo pořádně jiskřit a v pěstním souboji si to rozdali nejprve Zohorna a Švrček, po nich Vašíček s Krejčíkem. Domácí pak dokázali ubránit dvojnásobnou přesilu Sparty, ale směrem dopředu už nic nevymysleli. Po závěrečném hvizdu se do sebe ještě pustili Píša a Forman.

39. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Sparta Praha 2:6 (0:3, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. P. Sýkora (Somík), 47. P. Sýkora - 2. Pech (Kumstát), 8. Buchtele (Pech, Kumstát), 9. J. Hlinka (T. Rachůnek), 31. Krejčík (Buchtele, Kumstát), 43. P. Ton (T. Rachůnek, J. Hlinka), 48. Sičák (P. Ton). Rozhodčí: R. Čech, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 15:14, navíc T. Zohorna, Vašíček, Píša - Švrček, Krejčík, Forman všichni 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 9032.
Pardubice: Salfický (9. Hudáček) - Ďaloga, Benák, Korím, Píša, Gregorc, Vašíček - Radil, T. Zohorna, T. Nosek - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Kolář, Nahodil, Tybor - Endál, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Sparta: F. Novotný - Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Kubát, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Bahenský, Simon, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: