Hlavní obsah

Kováč se zřejmě vrátí do Sparty. Letenský tým loví libereckého kapitána na delší kontrakt

Od léta by se měl Radoslav Kováč, nynější opora fotbalistů Liberce, stát posilou defenzívy Sparty Praha. Podle zákulisních informací je čtyřiatřicetiletý zadák předběžně domluvený s klubem z Letné na dvouleté smlouvě, ale kontrakt ještě nepodepsal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký kapitán Radoslav Kováč v zápase se Spartou, jejíž dres bude s největší pravděpodobností oblékat..

Článek

Bývalý reprezentant se minulou zimu vrátil po letech v zahraničí do Česka, jenže Sparta mu tehdy dala košem, a tak se domluvil na spolupráci v Liberci. V průběhu jarní sezóny se stal klíčovým mužem týmu, který neuvěřitelným finišem vybojoval místo v pohárové Evropě. Na podzim byl pak rodák ze Šumperka hrdinou spanilého tažení Severočechů Evropskou ligou.

V létě však Kováčovi vyprší pod Ještědem smlouva, a tak už se před časem rozběhla jednání o novém kontraktu. Do hry se vložil konkurenční Jablonec, velký zájem měla i olomoucká Sigma, z které Kováč vyrazil do světa velkého fotbalu.

Kováč oslavil v listopadu čtyřiatřicáté narozeniny a požadoval delší kontrakt. Liberec údajně předložil smlouvu na rok s roční opcí, jenž vstoupí v platnost, jakmile nynější opora Severočechů odehraje určité množství utkání. Na přetřes přišlo i pokračování kariéry v následujících letech s ohledem na momentální vysokou Kováčovu výkonnost, ale další spolupráce by zatím nebyla vymezena kontraktem.

„Sám jsem byl ještě nedávno hráčem, takže mi je jasné, že Sparta je v Čechách jen jedna. A pokud někdo není kovaným slávistou jako pan Řehák, tak se nabídka z Letné neodmítá," říká Jan Nezmar, sportovní ředitel Slovanu.

Na Letnou by se vrátil po devíti letech

Sparta údajně soka ze severu trumfla nabídkou pevného dvouletého kontraktu, finančně zajímavějšího, a příslibem následné pracovní spolupráce v letenském klubu po kariéře. Samotný hráč připustil, že rokování se Spartou pokročila hodně daleko, ale nic ještě není podepsáno. Kováč už na Letné v minulosti působil, v sezóně 2004/05 Spartě pomohl k titulu.

Hráče se údajně dotklo, že Liberec s nabídkou nové smlouvy vyčkával příliš dlouho a navíc nenabídl pevný dvouletý kontrakt. „Jsme připraveni nabídku vylepšit ještě přes hranice našich možností. Radek chce ale rovnou smlouvu na dva roky, což je rozhodující. Možná ani netušil, jaký tlak sám na sebe vytvořil," líčí Nezmar.

V případě, že by Kováč skutečně podepsal kontrakt se Spartou, Liberec by nepochybně v průběhu jara svého klíčového muže nijak „netrestal" za budoucí odchod, jako v minulosti v případě některých borců koketujících s odchodem těsně před vypršením kontraktu. Přeřazení do rezervního týmu s ohledem na výši smlouvy třicetinásobného reprezentanta by představovalo příliš velký luxus.

Reklama

Související témata: