Hlavní obsah

Sparta - Trenčín 6:3Letenští se inspirovali Berdychem, slovenského soupeře porazili tenisovým skóre

Praha
Aktualizováno

Šest ku třem jako v tenisovém setu. Fotbalisté Sparty se asi nechali inspirovat velkým australským tažením Tomáše Berdycha a v dalším přípravném duelu porazili Trenčín tenisovým skóre. V Praze začalo sněžit, a tak vedoucí tým Gambrinus ligy v tréninkovém centru na Strahově poprvé během zimní přípravy využil hřiště s umělým trávníkem. Také zbývající část hráčů Sparty předvedla kanonádu a ve druhém uktání porazila Trenčín 5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): Lukáš Vácha, Jakub Brabec, Simon Deli a Ondřej Karafiát oslavují třetí gól během přípravného utkání proti AS Trenčín.

Článek
Fotogalerie

Jen chvíli trvalo, než si sparťané na umělku zase zvykli. Hned od první minuty sice po chybě brankáře Čecha prohrávali, postupně se ale prosadili. Dvě branky si znovu připsal kanonýr Lafata, vyrovnal se mu také obránce Kadeřábek.

„Jsme rádi za šest vstřelených gólů, ale nesmíme tři dostat. Po deseti minutách už jsme míč ovládali v pohodě," líčil záložník Josef Hušbauer, který s kolegou Marečkem jako jediný pobíhal na Strahově jen v trenýrkách. „Fotbal se přece v trenýrkách hraje, tak si musíme zvykat i v zimě," culil se Hušbauer.

Trenčín je druhým týmem slovenské Corgoň ligy. Ambiciózní klub zahraničních majitelů znovu poslal do utkání legii cizinců a místy se na hřišti pěkně jiskřilo. Letenští však už dovedli přestřelku do vítězného konce. Stejně jako ve druhém duelu, který skončil 5:1.

„Těšíme se na soustředění do Španělska, kam za týden odlétáme. Zima nám ale nevadí. Letos je zatím mírná a loni jsme jaro také začínali na sněhu s Chelsea," připomněl Hušbauer.

„Jsme rádi, že v přípravě dáváme hodně gólů. Vyplývá to ze způsobu hry, který chceme praktikovat a hráči ho z tréninků dokáží přenést do zápasů. Výsledky v přípravě však rozhodně nepřeceňujeme, sestava pro jaro vykrystalizuje až na soustředění ve Španělsku," avizuje trenér Vítězslav Lavička.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Trenčín 6:3 (2:1)
Branky: 41. z pen. a 55. Lafata, 62. a 64. Kadeřábek, 35. Švejdík, 83. Juliš - 1. Malec, 74. Kassel, 82. Mišák.
Sestava Sparty: Čech - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Mareček, Vacek, Hušbauer - Dočkal, Přikryl - Lafata (70. Juliš). Trenér: Lavička.
Sparta Praha - Trenčín 5:1 (1:0)
Branky: 76. a 87. Sýkora, 5. Karafiát, 73. Brabec, 80. Schick - 71. Mosse.
Sparta: Nguyen - Karafiát, Brabec (80. Hovorka), Deli (73. Polom), Hybš - Matějovský (66. Čavoš), Čermák, Vácha - Reiter, Krejčí (62. Sýkora) - Juliš (46. Schick).
Zbrojovka Brno - Ružomberok 2:1 (2:0)
Branky: 5. Košťál, 42. Keresteš - 61. Serečin.
Brno - I. poločas: Hladký - Buchta, Pernica, Košťál, Keresteš, Hyčka - Fischer, Šumbera, Zavadil, Pašek - Markovič.
II. poločas: Hladký - Janotka, Schuster, Avdič, Lutonský - Glaser, Sedlák, Vávra, Skalák - Kroupa, Kunc. Trenér: Kotal.
Myjava - Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 64. Šmahajčík - 28. Marek, 79. Mešanovič.
Jihlava - I. poločas: Hanuš - Mikula, Tlustý, Krejčí, Josl - Masopust, Vaculík, Marek, Kukoľ - Harba, Přeučil.
II. poločas: Hanuš - Jánoš, Kryštůfek, Šourek, Šilinger - Marcin, Jungr, Karlík, Kosak - Teplý, Mešanovič. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: