Hlavní obsah

Hořká pilulka pro Rusko! Fantastická Nasťa, oslavují Slováci další zlato Kuzminové

Soči/Bratislava

Zatímco nedělní sprint biatlonistek na olympiádě v Soči skončil z českého pohledu za očekáváním, v sousedním Slovensku po něm vypukla euforie. Ruská rodačka Anastasia Kuzminová totiž dokázala obhájit zlato z Vancouveru a v zemi pod Tatrami začali jásat nad první medailí. Oslavnými titulky a komentáři pochopitelně nešetřila ani slovenská média.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Slovenka Anastasia Kuzminová při vítězném závodě v Soči.

Článek

„Máme první medaili ze Soči, děkujeme za zlato Anastasie!" naspal například server sport.sk. „Kuzminová ve sprintu absolutně dominovala, obhájila zlato z Vancouveru a otevřela v Soči medailový účet celé slovenské výpravě," doplnil server.

A připomněl, že si staronová olympijská šampiónka vedle mnoha gratulantů stihla zamávat i s vlajkonošem slovenské výpravy Zdenem Chárou.

„Fantastická Nasťa Kuzminová," jásal zase nad triumfem naturalizované Slovenky list Nový čas, který připomněl, že za nejcennější medaili vyinkasuje biatlonistka 45 tisíc eur. „Po triumfu musela odpovídat na desítky otázek. Jako rozená Ruska vyhrála ZOH na ruské půdě.  Na tiskové konferenci si vícekrát vysloužila potlesk ruských novinářů, kteří ji stále považují za svoji," doplnil list.

Triumf Kuzminové pochopitelně nenechala ruská média bez povšimnutí. „Stala se první ženou v historii, která zopakovala v biatlonu svoje olympijské prvenství. A obě tyto medaile vybojovala rodačka z Ťumenu pro Slovensko," uvedl ruský deník Nězavisimaja Gazeta.

I polská Gazeta Wyborcza vyzdvihla pikantnost vítězství Kuzminové, která se dříve nevešla do ruské sborné: „Kuzminová je hořká pilulka pro Rusy. Obhájila olympijské zlato a už třetí medaili získala tato rozená Ruska pro slovenské barvy. Je neuvěřitelné, že se Rusům kdysi vůbec nevešla do kádru."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články