Hlavní obsah

Kanonýr Hossa má zlomený prst na noze, v Soči ale hrát bude

Soči

Jedna z největších hvězd hokejové reprezentace Slovenska Marián Hossa má zlomený prst na noze. Prozradil to po příletu do Soči, jeho start na olympijském turnaji však není ohrožen. Zkušený kanonýr s tímto zraněním absolvoval i poslední zápasy v zámořské NHL

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Útočník Chicaga Marián Hossa (vpravo).

Článek

Pětatřicetiletý útočník Chicaga, s nímž dobyl dvakrát Stanleyův pohár, má patřit mezi hlavní ofenzivní tahouny výběru českého kouče Vladimíra Vůjtka. Hossa věří, že zranění jeho hru nijak nepoznamená.

"Odehrál jsem s tím poslední čtyři zápasy, dá se to. V brusli je to v pohodě, trochu horší v botě, ale celkově to není až tak zlé. Na začátku mě prst hodně bolel, ale už je to lepší," popsal pro oficiální web Slovenského hokejového svazu Hossa, jenž si v dosavadním průběhu sezóny připsal v 55 zápasech NHL 50 bodů za 24 branek a 26 asistencí.

Slováci museli udělat oproti původní nominaci čtyři změny. Z týmu vypadli zadáci Ľubomír Višňovský, Dominik Graňák, Michal Sersen a útočník Marián Gáborík. Nahradili je beci Tomáš Starosta, Milan Jurčina, René Vydarený a forvard Branko Radivojevič.

Reklama

Související témata: