Hlavní obsah

Morávek zase hraje, v Augsburgu ho čeká bitva o základní sestavu

Augsburg

Konečně hraje, co víc zatím může chtít... Po nedělním duelu mezi Augsburgem a Norimberkem měl domácí záložník Jan Morávek rozporuplné pocity. Litoval prohry svého týmu 0:1, rád byl ale ze svého návratu na hřiště, kde chyběl od 30. listopadu loňského roku a teď naskočil do akce alespoň jako střídající hráč od 68. minuty.

Foto: Sport.cz

Jan Morávek v dresu Augsburgu.

Článek
Fotogalerie

V hledišti seděl kouč národního týmu Pavel Vrba a mohl mít radost, že člen širšího reprezentačního kádru už opakující se svalové potíže zažehnal. Jan Morávek teď má jasný cíl. Probojovat se zpět do základní sestavy Augsburgu, který proti všem předpokladům drží pozice v první polovině bundesligové tabulky a má na dosah místa zaručující start v Evropské lize.

Po zápase Morávek poskytl rozhovor pro fotbal.cz.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

O návratu po vleklém svalovém zranění - „Je to pro mě náplast na prohru s Norimberkem. K tomuto momentu jsem se upínal od chvíle, kdy jsem nastoupil do rehabilitačního centra. Jsem rád, že jsem zpátky na trávníku a teď jenom doufám, že budou přibývat i minuty strávené na hřišti. Je už jenom na mně, abych v tréninku dokázal, že zase patřím do základní sestavy."

O častých potížích s přitahovačem stehenního svalu - „Teď všechno drží, musím to zaklepat. A snad to tak i konečně zůstane."

O prohře se zachraňujícím se Norimberkem - „Mrzí nás. V letošní sezóně jsme doma spíš zvyklí vyhrávat, takže ztratit takovým způsobem body je trochu nezvyk. Ale sehráli jsme zápas blbec. Kdybychom hráli celý den, nespadlo by nám do branky nic. Štěstí nám nepřálo a nezbývá, než příští kolo něco uhrát ve Freiburgu, když jsme teď ztratili body doma."

O návratu do reality - „Přesně tak, celé město teď asi trochu spadne zpátky na zem. Musíme se vrátit zpátky k poctivé práci a rvát se o každý centimetr na hřišti. Přišlo mi, že proti Norimberku to tak úplně nebylo... Podali jsme asi jeden z nejhorších výkonů v sezóně."

Reklama

Související témata: