Hlavní obsah

Hadamczik bude trenérem hokejistů i na MS, odhadují bookmakeři

Co dál bude s českou hokejovou reprezentací? A hlavně, kdo ji má po vyřazení ve čtvrtfinále olmypijského turnaje vést? To jsou otázky, které jsou po hladké porážce s USA víc než aktuální. Trenér Alois Hadamczik hned v Soči oznámil, že sám odstoupit nehodlá. A podle bookmakerů je skutečně nejpravděpodobnější, že národní tým povede také na letošním MS v Bělorusku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr na tréninku hokejové reprezentace v Soči v diskusi s trenérem Aloisem Hadamczikem.

Článek

Diskuze kolem vystoupení českých hokejistů na ZOH v Soči a postu trenéra přiměla bookmakery Tipsportu k vypsání kurzů, které se přímo týkají dalšího působení Aloise Hadamczika u hokejové reprezentace.

Zahrajte si největší hokejový turnaj světa v Soči! Vytvořte si tým na Fantasy Sport.cz.

A z řeči kurzů vyplývá, že čtvrtfinálový nezdar nebude mít pro Hadamczika okamžité následky. Pokud bychom použili slavnou filmovou hlášku, tak na funkci (trenéra) nebudou mít olympijské výsledky českých hokejistů vliv...

Jako nejpravděpodobnější se v kurzu 1,17:1 jeví varianta, že koučem zůstane i během nadcházejícího MS. „Rychlá trenérská rošáda by českému hokeji v tuto chvíli spíše uškodila. Pokud Hadamczik skončí, tak nejdříve po MS 2014. Tam se otevírá prostor pro novou kapitolu našeho hokeje," komentuje situaci vedoucí bookmaker kanceláře Ladislav Pavlis.

Bookmakeři sice nepředpokládají změny do světového mistrovství, přesto do hry některá jména poslali. Číslem 1 na post nového reprezentačního trenéra je současný úspěšný kormidelník pražské Sparty Josef Jandač - kurz 9:1. Vážně se hovoří také o Vladimíru Růžičkovi - 15:1, Miloši Říhovi - 40:1. Vedení svazu by mohlo sáhnout po trenérech některých soupeřů. Ze Slovenska domů by se tak mohl vrátit Vladimír Vůjtek - 60:1, poněkud náročnější by pak zřejmě bylo angažovat kouče výběru USA a Pittsburghu v NHL Dany Bylsmu - 500:1.

Hlavní trenér ČR k 9.5. 2014 podle Tipsportu:
bude A. Hadamczik1,17
nebude A. Hadamczik4,00
bude J. Jandač9,00
bude V. Růžička15,00
bude M. Říha (starší)40,00
bude S. Lener40,00
bude V. Vůjtek (starší)60,00
bude D. Bylsma500,0

Reklama