Hlavní obsah

Miami - New York 108:82"Maskovaný" James dovedl Miami k výhře nad Knicks

Po týdenní pauze a s černou maskou na zlomeném nose se vrátil do NBA hvězdný LeBron James a hned se blýskl 31 body, kterými pomohl Miami k vítězství nad New Yorkem Knicks 108:82. Čtyřnásobný nejužitečnější hráč zámořské ligy i s handicapem překonal v pátém duelu za sebou třicetibodovou hranici.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Basketbalista Miami LeBron James

Článek

Masku přitom James dostal až těsně před zápasem, byla lehčí než ta, v níž do té doby trénoval. "Docela se mi líbí, vypadá v ní hrozivě," řekl jeho kouč Erik Spoelstra. Jeho tým zlomil odpor Knicks ve třetí čtvrtině, kterou ovládl 32:14. K šesté výhře Miami v řadě přispěl Dwyane Wade 23 body, hostům nestačilo 29 bodů Carmela Anthonyho.

Aktuálně druhou nejdelší vítěznou sérii po Miami drží Washington. O páté vítězství však museli hráči Wizards bojovat až do konce třetího prodloužení, po němž dobyli palubovku Toronta výsledkem 134:129. Stejného soupeře porazili poprvé v sezoně po třech neúspěšných pokusech.

Zatímco bývalému týmu Jana Veselého Washingtonu se daří, s novými spoluhráči v Denveru zatím český basketbalista výhru neslavil. Tentokrát Nuggets podlehli doma Brooklynu 89:122.

Veselý odehrál 11 minut a 27 vteřin, během nichž minul tři pokusy z pole a proměnil jeden ze dvou trestných hodů. K tomu přidal dva doskoky, jednu asistenci a dvě ztráty.

NBA:
Denver - Brooklyn 89:112 (za domácí Veselý 1 bod, 2 doskoky)
Indiana - Milwaukee 101:96
Miami - New York 108:82
Toronto - Washington 129:134 po 3. prodl.

Reklama