Hlavní obsah

VIDEO: I mistr se utne. Vlastňák roku, glosují ve Švýcarsku Hagmanův kuriózní debut

Bern

Takové entrée si rozhodně nepředstavoval! Finský útočník Niklas Hagman se při svém debutu v dresu Fribourgu ve švýcarské lize uvedl kuriózní trefou do vlastní branky. Zkušený čtyřiatřicetiletý hokejista s bezmála osmi stovkami zápasů v NHL na kontě však mohl po utkání s Zugem brát celou situaci s humorem, jeho tým totiž vyhrál 5:4 v prodloužení.

Hagmanova nešťastná trefa.

 
Článek

K inkriminovanému momentu došlo ve 49. minutě zápasu, kdy sudí avizoval trest pro domácího Suriho a fribourgský brankář Benjamin Conz odjel na střídačku, aby umožnil naskočit šestému hráči do pole. Ke zděšení hostí však Hagmanova prudká přihrávka přeskočila hokejku spoluhráče Schilta a puk si to přes celé kluziště namířil do odkryté branky.

„Byl jsem už v tu chvíli trochu unavený, a když jsem zahlédl obránce na modré čáře, snažil jsem se mu rychle předat puk, aby mohl přímo hrozit branku," popisoval situaci po zápasu Hagman, bývalý hráč Toronta, Calgary, Dallasu, Floridy či Anaheimu a stříbrný olympijský medailista z Turína, kvůli jehož minele domácí srovnali na 3:3.

Protože se v hokeji vlastní góly neevidují, byla branka přisouzena kapitánovi Zugu Fabianu Schnyderovi, který se jako poslední z domácích dotkl puku. „Hodně mě to překvapilo. A ještě víc jsem zíral po zápasu, když mi Hagman při podávání rukou řekl, rádo se stalo," přiblížil Schnyder nadhled finského forvarda.

Svědky podobně raritního gólu byli při loňském play off extraligy i tuzemští fanoušci: ve třetím čtvrtfinálovém zápasu s Třincem se trefil do vlastní branky sparťanský obránce Vladimír Sičák. Při signalizovaném vyloučení zamířil tehdejší gólman Pražanů Melicherčík na střídačku, jeho spoluhráči však tak dlouho kombinovali před opuštěnou brankou, až si do ní Sičák nešťastně kopl puk bruslí.

Reklama

Související témata: