Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 0:1Chomutov posunul svůj rekord na 22 proher, Liberec už je devátý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Filippi 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova prohráli ve 49. kole extraligy s Libercem těsně 0:1 a zase tak o něco "vylepšili" rekord v počtu po sobě jdoucích neúspěchů v samostatné české extralize. Na kontě mají už 22 porážek v řadě. Jistý účastník baráže o udržení v extralize v této černé šňůře získal jen tři body. Liberec naopak čtyřikrát za sebou naplno bodoval. Na ledě soupeřů vyhráli Bílí Tygři čtyři z posledních pěti utkání a udělali velký krok k účasti v předkole play off.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký Jan Výtisk (vlevo) v souboji s Jakubem Stehlíkem z Chomutova.

Článek

O vítězi utkání rozhodl jediný gól, který padl už ve 43. sekundě úvodní části hry. V prvním útoku Liberce dostal Tomáš Filippi puk mezi kruhy a pomalá střela prošla Růžičkovi mezi betony až do sítě. Jinak byla ale k vidění neurovnaná hra z obou stran bez výrazných gólových příležitostí.

Až ve druhé polovině úvodní části získal Chomutov mírnou převahu. Šance si vypracoval hlavně v přesilových hrách, ale příležitosti Svobody s Hruškou ke gólu nevedly. Kromě vstřelené branky měl největší šanci úvodní třetiny liberecký Víšek, který se dostal v 16. minutě do samostatného úniku, ale Růžička jeho blafák zlikvidoval.

Druhá třetina nabídla podobný obraz jako před přestávkou. Chomutov měl mírnou převahu, ale nepodařilo se mu překonat obranu Liberce a vypracovat si výraznější gólové příležitosti. Liberečtí se již nenechávali vylučovat, a tak nenabízeli šanci domácím hrát přesilové hry. Oproti čtyřem trestům Liberce v první třetině seděl na trestné lavici pouze Derner.

Největší příležitost prostřední části měl v 34. minutě Bomersback, který se dostal do samostatného úniku, ale tísněn libereckým obráncem nedokázal překonat Lašáka v brance Tygrů. Minutu před přestávkou se dostali do další gólové šance Bartečko s Bomersbackem. Při vlastním oslabení jeli v přečíslení dva na jednoho a slovenský útočník volil střelu, liberecký obránce mu ji ale zblokoval.

Ani v poslední části se dění na ledě nezměnilo. Jenom v úvodu obléhal Liberec branku domácích, ale střely Valského ani Víška ke gólu nevedly. Pak už opět převzal iniciativu Chomutov, gól se mu nepodařilo ale vstřelit ani v přesilové hře při vyloučení Vlacha. Ještě 73 sekund před koncem měl Chomutov výhodu přesilové hry, což ještě posílil odvoláním brankáře. Ale střely od modré k Lašákovi buď neprošly, nebo minuly branku Liberce.

49. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 1. Filippi (Gřegořek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3599.
Chomutov: Martin Růžička - Pulpán, Malec, M. Jass, J. Stehlík, Lojek, Krstev, Bartejs - Bartečko, Jaroslav Svoboda, Bomersback - Šagát, J. Straka, Kubinčák - D. Hruška, Račuk, Hřebejk - Balej, Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.
Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gregořek, Výtisk, Voráček, Čakajík, Derner - Vampola, Nedvěd, Filippi - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - K. Jass, Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata: