Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 4:0Teplice se po pěti zápasech probraly, Hanáky rozstřílely a v tabulce se vrátily na třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Vachoušek 1 : 0
41. Jindráček 2 : 0
53. Nivaldo 3 : 0
73. Litsingi 4 : 0
Záznam online reportáže

Po pěti zápasech bez výhry Teplice konečně zabraly, dvěma rychlými góly v závěru první půle a třetím v nástupu do druhého poločasu porazily Olomouc a vrátily se tak v tabulce na třetí příčku. Zaslouženě, protože Olomouc jasně přehrály a mohly zvítězit ještě vyšším než čtyřbrankovým rozdílem, protože jejich ofenzivní síle Hanáci odolávat nedokázali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Santos Nivaldo (vlevo) a Franci Litsingi z Teplic oslavují gól.

Článek

Selhání v jarní premiéře před týdnem na Julisce mělo samozřejmě následky. Dvě změny v sestavě udělal domácí kouč ještě před zápasem s Hanáky, ke třetí byl donucen po pár minutách.

Rošády Teplice nezbrzdily

Zatímco spalovače šancí Salamiho nepostavil Ščasný záměrně, slovinského útočníka Bratanoviče nepustilo na trávník svalové zranění. Záhy se k němu přidal i Hošek, který se srazil s Depetrisem hlavou, po ošetření se sice na pár chvil vrátil, ale byl natolik otřesený, že pokračovat nemohl.

Ani rošády v sestavě ovšem domácí nepřibrzdily. Rozjeli ofenzivu ve stylu podzimu, a protože Olomouc namlsaná úvodní vysokou výhrou nad Slavií oplácela rychlými, jednoduchými a nebezpečnými kontry, hrála se na Stínadlech zajímavá partie s řadou šancí.

Blíže ke gólu měly pochopitelně Teplice, jenže si dlouho vybíraly další díl smůly. Evidentní ruku Svozila v šestnáctce nechtěl sudí Proske v 13. min. vidět, Ljevakovič napálil sedm minut poté míč jen do tyče, vzápětí Krob ve víc než slibné příležitosti bránu vůbec netrefil.

Dva údery před přestávkou, jeden po ní

Před přestávkou se ale vedoucího gólu přece jen dočkaly, neboť po ose Ramos - Nivaldo putovala přihrávka na Vachouška, který ji chytře usměrnil za Zlámalova záda.

Za čtyři minuty udeřili domácí podruhé, neboť po rohovém kopu Kroba se prosadil hlavičkující Jindráček, takže Stínadla mohl opanovat klid a pohoda.

Pochopitelně že se do hry Severočechů promítla... Zvláště, když hned v nástupu do druhé půle vyrobil olomouckým gólman Zlámal školáckou chybu, neboť vyrazil centr přímo k Nivaldovi. Ten pohodlně přidal třetí branku a o osudu zápasu definitivně rozhodl.

Od tohoto momentu už existoval jen domácí tým, který přidal ještě čtvrtou branku, ale popravdě řečeno vyhrát mohl mnohem vyšším rozdílem. Jindráček, ale hlavně debutující Chukwuma k tomu víc než vyložené šance měli.

Teplice - Olomouc 4:0
Branky: 37. Vachoušek, 41. Jindráček, 53. Nivaldo, 73. Litsingi. Rozhodčí: Proske - Moláček, Kříž. ŽK: Jindráček, Jablonský - Pospíšil, Fall, Varadi. Diváci: 5780. Poločas 2:0.
Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Hošek (10. Vondrášek), Krob - Litsingi, Vachoušek, Ljevakovič (79. Chukwuma), Ramos, Nivaldo - Jindráček (83. Vůch). Trenér: Ščasný.
Olomouc: Zlámal - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Fall (46.Javůrek), Pospíšil, Navrátil, Plšek (68. Nepožitek) - Depetris (84. Rolinc). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: