Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 2:3Litvínov si zkomplikoval boj o play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tenkrát 0 : 1
7. Hübl 1 : 1
44. Tenkrát 1 : 2
47. Hořava 1 : 3
50. Posmyk 2 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v 50. kole extraligy s předposledním Kladnem 2:3 a zkomplikovali si boj o předkolo play off. Náskok desátých Severočechů na jedenáctou Slavii se snížil na tři body. Verva doma nebodovala poprvé po 15 zápasech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost kladenských hokejistů po vítězství nad Litvínovem.

Článek

Rytíři naopak prolomili po 254 minutách a jedné vteřině střelecký půst a zabrali po šesti zápasech bez bodu. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel útočník Petr Tenkrát.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se již ve třetí minutě ujali vedení. Po střele Havlíčka dorazil puk za bezmocného Francouze pohotově Tenkrát. Severočeši se dostali na dostřel Cikánkovy branky až v šesté minutě, ale Lukešův pokus hostující brankář kryl. Poté našel zpoza branky Hanzl Martynka, jehož ale také vychytal Cikánek. Vyrovnání se dočkal Litvínov v sedmé minutě. Po kombinaci Lukeše a Jánského skóroval Hübl.

Vzápětí byl v šanci opět Martynek, ale forhendový blafák mu nevyšel. Na druhé straně prověřil Francouze Havlíček, ale puk z jeho hole v brance neskončil. V závěru se vydal do úniku po návratu z trestné lavice Posmyk, ale s tvrdou ránou neuspěl.

V úvodu druhé části byli Kladenští aktivnější. Zagrapan pálil z mezikruží, ale Francouz betonem puk vyrazil. V další šanci neuspěl Bajaruns a Tenkrát trefil pouze horní tyč. V 28. minutě ujel Martynek, ale tváří v tvář Cikánkovi neuspěl. Poté se hra vyrovnala a šancí ubylo.

V úvodu třetí třetiny vypálil od modré čáry Posmyk, ale trefil pouze horní tyč. V 44. minutě pohotově vypálil Tenkrát a poslal hosty do vedení. V další šanci byl Růžička, který nahodil puk na Francouze a ten puk stihl zastavit před brankovou čarou. Další komplikace pro domácí přišla v 47. minutě, kdy se po pěkné akci prosadil střelou pod horní tyč Miloslav Hořava mladší.

Litvínov vrhnul všechny síly do útoku a dočkali se i snížení. V 50. minutě Posmyk nahodil puk na branku a ten skončil až za Cikánkovými zády. Litvínov se poté snažil vyrovnat, ale všechny pokusy zlikvidoval Cikánek.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Hübl (Jánský, Lukeš), 50. Posmyk (Ručinský, Hanzl) - 3. Tenkrát (Havlíček), 44. Tenkrát (T. Kaberle, Havlíček), 47. M. Hořava (Tenkrát, Majeský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4346.
Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Stříteský - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Gutwald, Majeský, P. Hořava, Jankovič - Rudovský, Zagrapan, Kuchler - Tenkrát, Havlíček, M. Hořava - Dalecký, Lukáč, Eberle - Strnad, Machač, Bajaruns. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín