Hlavní obsah

Hokejisté Sparty a Pardubic se utkají již ve čtvrtek

Praha

Zápas závěrečného 52. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Spartou a Pardubicemi se bude hrát již ve čtvrtek 6. března, oproti původnímu plánu o den dříve. V pátek totiž v Tipsport areně budou své první utkání čtvrtfinále play off Kontinentální ligy hrát hokejisté Lva Praha.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Sparty Lukáš Klimek (61) a Tomáš Divíšek (82) se radují z druhé branky na ledě Vítkovic. Zády Jan Piskáček.

Článek

Vedení Sparty se snažilo vyřešit termínovou kolizi obou celků, které patří do Sportovního Holdingu Praha a zápasy hrají v Holešovicích, několik týdnů. Ve hře byla změna pořadatelství a přesunutí zápasu do Pardubic, což ale vedení soutěže nakonec zamítlo, nebo jeho odehrání v Litoměřicích či Hradci Králové.

Nakonec se bude hrát ve čtvrtek od 18:30 v Praze. "Tento krok můžeme uskutečnit vzhledem k vývoji tabulky a vyjasněné pozici Pardubic vůči šestému i jedenáctému místu," uvedl předseda představenstva Sparty Petr Bříza na klubovém webu.

Bez ohledu na výsledek posledního zápasu je totiž jasné, že Sparta základní část vyhraje a Pardubice skončí nejlépe sedmé, tudíž budou hrát předkolo play off.

"Měli jsme připravenou i záložní variantu na jiném stadiónu, ale tohle řešení je nakonec to nejlepší pro Spartu, Pardubice i samotnou extraligu," řekl Bříza.

Reklama

Související témata: