Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 9:3Slavia smetla Vary a v pátek si to s Litvínovem rozdá o předkolo. Klhůfek se blýskl šesti body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klhůfek 1 : 0
12. Klhůfek 2 : 0
13. Holub 3 : 0
14. Langhammer 4 : 0
23. Klhůfek 5 : 0
24. Doležal 6 : 0
25. Vlach 6 : 1
31. Langhammer 7 : 1
35. Vlach 7 : 2
37. Doležal 8 : 2
44. Balán 8 : 3
52. Doležal 9 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie deklasovali v 51. extraligovém kole Karlovy Vary 9:3 a v pátek si v přímém souboji s Litvínovem zahrají o poslední volné místo pro předkolo play off, které si zajistí vítěz vzájemného souboje. Sešívaní o své jasné výhře rozhodli v první třetině, kdy se během 185 vteřin střelecky prosadili hned čtyřikrát. Hvězdou duelu se stali útočníci Pavel Klhůfek, který zaznamenal hattrick a stejný počet asistencí, a Jiří Doležal, jenž rovněž vstřelil tři branky a na další dvě nahrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický útočník Pavel Klhůfek (vpravo s číslem 22) střílí úvodní branku do sítě Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Jakoby je vážnost jejich situace vůbec nesvazovala. Slávističtí hokejisté na nic nevyčkávali, a přestože se znovu museli obejít bez svých útočných opor Bednáře s Růžičkou, na Západočechy pořádně vlétli. Už po dvaceti vteřinách hry upaloval sám na branku Jelínek, Závorka ale puk betonem vykopl. Ojedinělá šance se hostům naskytla v 7. minutě po chybné Valachově rozehrávce, Kubka ale Svobodu nepřekonal.

Pak už přišla slávistická tříminutovka z říše snů. Nejprve využil první přesilovku v zápase Klhůfek, když sklepl Šenkeříkovo nahození mezi Závorkovy betony a puk se pomalu došoural za čáru. A dvaadvacetiletý útočník domácích zužitkoval i druhou početní výhodu svého týmu, tentokrát se parádně trefil z pravého kruhu ranou do vzdálenějšího horního růžku.

Když navíc krátce poté uspěl i s dělovkou od modré čáry Holub, pakoval se Závorka už po necelých třinácti minutách hry na střídačku. Své místo přepustil Řehořovi, jenže ten čisté konto udržel pouhých dvacet vteřin, protože do odkryté klece zvyšoval Langhammer už na 4:0. Všechny čtyři trefy padly v rozmezí pouhých 185 vteřin...

Hattrick zkompletoval Klhůfek i Jiří Doležal

Kanonáda sešívaných se navíc nezastavila ani s první sirénou. Ve 23. minutě totiž Knotovu střelu dorazil za Řehořova záda Klhůfek a zkompletoval tak hattrick. O minutu později navíc Klhůfek našel pasem zpoza branky Jiřího Doležala a Slavia vedla už o šest gólů. Za další minutu se čestného úspěchu dočkali zásluhou Romana Vlacha i Karlovarští.

Jenže červenobílí byli dál při střelecké chuti a v polovině zápasu Langhammer svým druhým zásahem přidal sedmý gól. Ve 35. minutě se podruhé prosadil i Roman Vlach a opět snížil na pětibrankový rozdíl, jenže ještě před koncem druhé třetiny se mezi dvougólové střelce zapsal i Jiří Doležal a bylo to 8:2. Asistenci si připsal Klhůfek, který tak posbíral už pátý bod v zápase.

Ve třetí třetině zařídil třetí gól hostů Balán, necelých osm minut před koncem se pak z hattricku a celkově pátého bodu v utkání radoval Jiří Doležal. A Klhůfek se díky asistenci těšil už z šestého kanadského bodu. Domácí fandové si skandováním "deset, deset" přáli ještě jednu trefu svých oblíbenců, dvouciferného počtu slávistických branek se ale nedočkali.

51. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 9:3 (4:0, 4:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Klhůfek (Šenkeřík), 12. Klhůfek (J. Doležal), 13. Holub (Žejdl, Tomica), 14. Langhammer (Krenželok, Kadlec), 23. Klhůfek (Knot, J. Doležal), 24. J. Doležal (Klhůfek, Krenželok), 31. Langhammer (Krenželok, Sklenář), 37. J. Doležal (Stránský, Klhůfek), 52. J. Doležal (Klhůfek, Kadlec) - 25. Roman Vlach (Rýgl), 35. Roman Vlach (Micka), 44. Balán (Pohl, Zaťovič). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:7, navíc Gulaši (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 3181.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Šenkeřík, Valach, Wharton, Knot, Holub, Štich - P. Jelínek, Žejdl, Tomica - Krenželok, Langhammer, Sklenář - Stránský, Klhůfek, J. Doležal - Vrdlovec, T. Doležal, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Karlovy Vary: Závorka (13. Řehoř) - Rýgl, Bičánek, Šmach, Gulaši, Kubka - Pohl, Balán, Zaťovič - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Vachovec, R. Hruška, R. Dlouhý - Zucker, Buc, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články