Hlavní obsah

Tvrdé tresty v Rumunsku. Za mříže putuje i někdejší hvězda Popescu

Chtěl být předsedou svazu, ale skončil ve vězení. Tvrdý pád postihl někdejší zářivou hvězdu rumunského fotbalu Gheorgeho Popeska. Dlouholetý vynikající zadák reprezentace, Steauy Bukurešť, londýnského Tottenhamu, Eindhovenu, Barcelony či Galatasaraye Istanbul byl v úterý spolu s dalšími sedmi manažery odsouzen na ilegální přestupy hráčů a daňové úniky k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Foto: Profimedia.cz

Gheorghe Popescu, někdejší vynikající rumunský obránce, skončil za mřížemi.

Článek

Osm manažerů mělo podle tribunálu při dvanácti přestupech rumunských fotbalistů do zahraničí připravit v letech 1999 - 2005 stát o 1,5 miliónu dolarů a kluby o deset miliónů. Podle agentury DPA se jednalo například o odchod Ioana Viorela Ganey do VfB Stuttgart či přestup bývalého reprezentanta Cosmina Contry do španělského Deportiva Alavés.

Dva z obviněných odešli od soudu s trestem na šest let a čtyři měsíce, George Copos, bývalý hlavní akcionář Rapidu Bukurešť, stráví za mřížemi tři roky a osm měsíců a obchodní ředitel Steauy Mihai Stoica o dva měsíce méně. Šestačtyřicetiletý Popescu, jenž měl v plánu tento měsíc kandidovat na šéfa rumunského svazu a ve volbách měl údajně slibné vyhlídky, vyfasoval tři roky a měsíc navrch.

Verdikt bukurešťského odvolacího soudu je podle DPA pravomocný.

Reklama

Související témata: