Hlavní obsah

VIDEO: Benteke nevídaně zazdil tutovku. Jeho selhání nakonec Rudé ďábly mrzelo

Brusel

O víkendu vstřelil v Premier League dva góly a vydatně přispěl k výhře Aston Villy nad Norwichem. I takový kanonýr jako Christian Benteke si ale může vybrat slabší chvilku. Ve středečním přátelském utkání proti fotbalistům Pobřeží slonoviny zazdil belgický forvard tutovku, když z několika metrů netrefil zívající prázdnou bránu.

Benteke netrefil prázdnou bránu.

 
Článek

Trenér Marc Wilmots na něj v reprezentaci hodně spoléhá. Aby ne, vždyť v této sezóně anglické nejvyšší soutěže nasázel do sítě soupeřů už devět gólů.

A další mohl přidat i ve středu v barvách národního mužstva. Belgičané, kteří se chystají na světový šampionát v Brazílii, si k přípravnému střetnutí pozvali Pobřeží slonoviny. A duel rozjeli slibně, když v 19. minutě otevřel skóre Fellaini. Krátce po změně stran měl pojistku na kopačce Benteke.

Mirallas obdržel ve 48. minutě krásný pas mezi obránce. Už mohl vystřelit, ale všiml si ještě zcela volného Bentekeho, kterému naservíroval lahůdkový míč. Nic jiného než gól fanoušci nečekali. Jenže třiadvacetiletý rodák z Kinshasy trestuhodně selhal a bránu zblízka k údivu všech překopl.

Tento moment celek z Beneluxu, který je považován za černého koně světového šampionátu v Brazílii, nakonec mrzel. Nainggolan sice přece jen navýšil náskok domácích na 2:0, Pobřeží slonoviny ale v závěru vyválčilo cennou remízu. V 75. minutě snížil Drogba a ve třetí minutě nastavení zmrazil domácí příznivce Gradel.

Reklama