Hlavní obsah

Efekt Bednář zabral. Růža rozhodl, že budu hrát, líčil kanonýr Slavie

Pardubice

I za stavu 3:1 pro Pardubice, kdy Slavia úpěla v oslabení, byl Jaroslav Bednář v klidu. Po čtyřech zápasech se (takřka) uzdravený kanonýr vrátil do hry a gólem pomohl pražskému týmu srovnat sérii předkola play off. „Že budu hrát, se rozhodl trenér Růžička. Cítil jsem se hrozně, ale důležité je, že teď máme trumfy my,“ usmál se Bednář po výhře 4:3.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový útočník Jaroslav Bednář na tréninku Slavie.

Článek

Slavia udělala i další změnu, když se v brankovišti objevil Furch, který však kapituloval ještě dřív, než Svoboda v pondělí. Na dvougólový náskok navíc zvyšoval rozjetý Radoslav Tybor. „V první třetině měly Pardubice větší hlad po hokeji," viděl Bednář. Právě on se ale rozhodl duel zdramatizovat. „Úplně zbytečné snížení. Slávisté potom začali víc bruslit a dohrávali souboje," tvrdil Tybor, který dal i ve druhém utkání předkola znovu dva góly. „Strašně nás mrzí, jak to dopadlo. Za stavu 3:1 jsme mysleli, že to máme v kapse. Byl to vyhraný zápas," litoval nejlepší střelec série.

Pardubicím ale zoufale nevycházely přesilovky. Tybor v nich měl několik možností, aby dovršil hattrick. Když pak Slavia přežila tři oslabení v řadě, rozjel se Šenkeřík a peckou na Hudáčkovu lapačku snížil na rozdíl gólu. „Domino nás podržel, my tam padali po hubách, to byl klíč k zápasu," tvrdil Bednář.

Třetí třetina přinesla poziční bitvu, v níž domácím, nevycházela snaha zvýšit z protiútoků, finální fáze ale dlouho chyběla i Růžičkovu souboru. Na zteč musel vyrazit kapitán Kadlec a svou třetí asistencí v zápase nabil Jelínkovi na vyrovnání.

Slávisté ale měli v rukávu ještě jedno eso: Pavel Klhůfek prosvištěl do útočného pásma a Hudáčkovi propadl puk za čáru. „Jel jsem jeden na jednoho, ani jsem nemířil, jen jsem pálil na bránu a nějak to prošlo," divil se Klhůfek. „Před zápasem jsem měl tušení, že ten bod odvezeme. Uhráli jsme potřebnou výhru a teď to můžeme doma umlátit," je přesvědčen Bednář před pražskými odvetami.

Reklama