Hlavní obsah

Ibracadabra si dal pohov, na Ronalda se nedotáhl

Střídání kanonýrů bylo nachystáno. Nejlepším střelcem fotbalové Ligy mistrů je v tomto ročníku Cristiano Ronaldo z Realu Madrid s jedenácti trefami. Zlatan Ibrahimovic na něj ztrácí jen jeden gól, takže když nastupoval k odvetě osmifinále svého Paris St. Germain s Leverkusenem, měl se Portugalec třást. Zbytečně, PSG hřešil na výhru 4:0 z prvního zápasu a odvetu vyhrál 2:1 bez Zlatanova střeleckého přispění.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic (ve výskoku) si zpracovává míč v odvetném osmifinálovém utkání Ligy mistrů s Leverkusenem.

Článek
Fotogalerie

Je rozjetý, proto mu ostatně říkají Ibracadabra. Vždyť Zlatan Ibrahimovic nastupoval proti Leverkusenu se zabijáckou vizitkou - v posledních 32 zápasech za klub a reprezentaci nasázel celkem 39 gólů.

„Umí skórovat odkudkoliv. Když si Ibrahimovic zamane, tak gól prostě dá," varoval svůj tým Sami Hyypiä, trenér Leverkusenu.

Zatímco v prvním zápase se Ibra trefil dvakrát, tentokrát vyšel na prázdno. Bayer byl již po domácím debaklu vyřazený, což průběh odvety výrazně ovlivnilo.

Čtyřgólový náskok je utlumil

„Nepředvedli jsme nezapomenutelný výkon. Je těžké přesvědčit mužstvo, aby ignorovalo výsledek prvního zápasu. Samozřejmě uvízlo v našich myslích, že máme čtyřgólový náskok. Liga mistrů je ovšem stále soutěž na velmi, velmi vysoké úrovni. Nebyl to od nás skvělý výkon, ale byli jsme aspoň dostatečně silní, abychom vyhráli," líčil trenér domácích Laurent Blanc.

S Pařížany se musí vážně počítat. Do čtvrtfinále postoupili podruhé za sebou a od listopadu 2006 doma neprohráli již 28 zápasů v evropských pohárech.

Naopak Bayeru se v posledních týdnech hrubě nedaří. Prohrál šest ze sedmi soutěžních utkání, navíc o víkendu hraje v bundeslize s rozjetým Bayernem Mnichov.

„Výkon v odvetě nám může trochu zvednout sebevědomí. Záleží jen na nás, pořád máme situaci v domácí soutěži ve vlastních rukou. Jsem si jistý, že se dokážeme do Ligy mistrů vrátit i v příští sezóně," doufá Hyypiä.

Reklama